Prima pagină » Culinar » Dulceață de lapte condensat caramelizat. Care sunt ingredientele necesare pentru renumita rețetă de dulce de leche

Dulceață de lapte condensat caramelizat. Care sunt ingredientele necesare pentru renumita rețetă de dulce de leche

15 sept. 2022, 16:35,
BZI.ro, în Culinar

Tot mai multe gospodine se întreabă cum se prepară dulceața de lapte condensat caramelizat. Ei bine, în rândurile următoare, te invităm să descoperi care sunt ingredientele necesare pentru renumita rețetă de dulce de leche.

Dulce de leche, cunoscut și sub numele de lapte caramelizat sau dulceață de lapte, este un desert renumit în America Latină, grație gustului inconfundabil și modului de preparare inedit. Acesta este pregătit prin încălzirea lentă a zahărului și a laptelui pe o perioadă de câteva ore. Amestecul capătă o consistență tartinabilă, asemănătoare unui sos, care se folosește, de regulă, pentru umplerea foilor de prăjitură sau a torturilor.

Iată cum se prepară dulceața de lapte condensat caramelizat.

dulceata de lapte condensat caramelizat

Dulce de leche, cunoscut și sub numele de lapte caramelizat sau dulceață de lapte, este un desert renumit în America Latină, grație gustului inconfundabil și modului de preparare inedit.

Dulceața de lapte condensat caramelizat: Ingrediente și mod de preparare

Pentru rețeta de dulceață de lapte nu ai nevoie de multe ingrediente, ci doar de 1600 mililitri de lapte proaspăt cu min. 3,5% grăsime, 1250 grame de zahăr, un plic de zahăr vanilat sau o linguriță de extract de vanilie și un praf de sare.

Timpul total de pregătire pentru cel mai bun dulce de leche pe care l-ai încercat vreodată este de aproximativ două ore și jumătate. Durează mult, dar rezultatul va întrece toate așteptările. Spor la gătit!

Mod de preparare pentru dulce de leche

Pune la fiert laptele și zahărul, într-o oală de inox, cu pereți înalți. Lasă-le să ajungă la punctul de fierbere, apoi dă focul mai încet (la mic/mediu) și amestecă încontinuu. Ai grijă că amestecul se umflă și poate să dea în foc! În cazul în care spuma se ridică, ia oala de pe foc câteva secunde.

În momentul în care compoziția din lapte și zahăr începe să își schimbe culoarea, mai las-o să stea pe foc 5-10 minute.
Dulceața de lapte caramelizat este gata după două ore și jumătate de fierbere lentă. În final, poți adăuga și vanilia și sarea, apoi mai dă într-un clocot.

După ce s-a răcit, pune dulce de leche în borcănele bine închise, apoi depozitează-le la frigider.

dulceata de lapte condensat caramelizat

Pentru rețeta de dulceață de lapte nu ai nevoie de multe ingrediente, ci doar de 1600 mililitri de lapte proaspăt cu min. 3,5% grăsime, 1250 grame de zahăr, un plic de zahăr vanilat sau o linguriță de extract de vanilie și un praf de sare.

Variantă rapidă de dulceață de lapte condensat caramelizat

Pentru a obține mai ușor dulce de leche, folosește conserve de lapte condensat alb, pe care să le pui la fiert într-o oală cu apă. Ține cont că apa trebuie să acopere bine conservele și cronometrează trei ore din momentul în care începe de fiarbă. Ai grijă ca focul trebuie să fie mic.

După ce conservele s-au răcit, deschide-le și bucură-te lapte condensat caramelizat. Îl poți folosi pentru a umple torturi sau prăjituri, ori îl poți adăuga în cafeaua de dimineață.

dulceata de lapte condensat caramelizat la conserva

Pentru a obține mai ușor dulce de leche, folosește conserve de lapte condensat alb, pe care să le pui la fiert într-o oală cu apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *