Prima pagină » Culinar » Dulceața de coacăze roșii – Cum să pregătești acasă cea mai delicioasă dulceață

Dulceața de coacăze roșii – Cum să pregătești acasă cea mai delicioasă dulceață

09 mart. 2022, 13:13,
BZI.ro, în Culinar

Dulceața de coacăze roșii este la mare căutare. Aceasta este una dintre cele mai delicioase și se poate prepara foarte ușor acasă. Românii sunt mari amatori de gem și de dulceață, iar cel mai adesea vom auzi de cea de prune. Totuși, coacăzele roșii merită o șansă și e garantat că nu veți regreta!

Persoanele care cresc coacăze în grădină sunt și mai avantajați. Acestea sunt chiar și foarte sanatoase, cu un conținut bogat de vitamine și minerale. Așadar, pe lângă faptul că sunt minunate la gust, mai ales sub formă de dulceaâă, acestea ne aduc și beneficii din domeniul sănătății.

dulceata de coacaze rosii

Aceasta este una dintre cele mai delicioase și se poate prepara foarte ușor acasă

Ce beneficii ne aduc coacăzele

Poate nu multă lume știe, însă coacăzele sunt foarte sănătoase și pot fi folosite chiar și ca remedii naturiste. Acestea au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv. Datorită fibrelor pe care le au în conținut, acestea vor favoriza procesul de digestie și elimină toxinele din organism.

De asemenea, coacăzele sunt foarte bune și pentru sistemul nostru imunitar pentru că au un conținut bogat de Vitamina C și antioxidanți.

Chiar dacă acest lucru ne uimește, aceste fructe ne poate regla chiar și starea de spirit. Ele conțin anumite substanțe care acționează asupra creierului, astfel diminuând starea de stres, anxietate și oboseală.

Dacă dorim, putem integra coacăzele în preparate, pentru a fi mai ușor de consumat.

ciorchine cu coacaze

Poate nu multă lume știe, însă coacăzele sunt foarte sănătoase

Ce ingrediente sunt necesare pentru dulceața de coacăze

Pentru această dulceață vom avea nevoie de mai multe coacăze roșii. Dacă le culegeți direct din grădină este chiar și mai bine! O cantitate potrivită ar fi de 2 kg de coacăze roșii, fără ciorchine.

Vom mai avea nevoie și de 1 kg de zahăr alb, alături de niște suc de la o lămâie. Vom mai pregăti pe lângă acestea și un litru de apă.

După cum puteți observa, pentru a pregăti dulceața, nu avem nevoie de foarte multe ingrediente.

cosulet cu coacaze rosii

Pentru această dulceață vom avea nevoie de mai multe coacăze roșii

Dulceața de coacăze roșii – Cum se prepară aceasta

Nu este deloc greu să preparăm dulceața, însă trebuie să ne înarmăm cu răbdare pentru această rețetă. Preparatul va trebui să stea câteva ore pe foc, înainte de a-l putea turna în borcane.

Putem începe prin a culege coacăzele de pe ciorchine, apoi trebuie să le spălăm foarte bine cu apă rece. Le putem chiar lăsa puțin în apă. După aceea, trebuie să le scurgem cât mai bine.

Între timp, putem pregăti o cratiță mai încăpătoare în care adăugăm apa pregătită. În aceasta punem zahărul alb și sucul de la lămâie. Le lăsăm să fiarbă, iar când apa începe să clocotească putem adăuga și coacăzele. După aceea, dăm focul la mic și trebuie să ne amintim să amestecăm constant cu o lingură de lemn.

După două ore de când am pus coacăzele pe foc, verificăm textura dulceței. Putem observa dacă s-a închegat cum trebuie, punând puțin pe o farfurie.

După ce este gata, o turnăm direct în borcane, cât încă este fierbinte. Acestea trebuie depozitate într-un loc răcoros.

Dulceața de coacăze roșii se poate servi simplu sau se poate folosi pentru clătite, și constituie un desert minunat pentru orice moment!

dulceata de coacaze rosii

Nu este deloc greu să preparăm dulceața, însă trebuie să ne înarmăm cu răbdare pentru această rețetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *