Prima pagină » Culinar » Dulceață de coacăze negre. Rețeta simplă și gustoasă a bunicii

Dulceață de coacăze negre. Rețeta simplă și gustoasă a bunicii

23 iun. 2023, 13:49,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim pentru cămară o dulceață aromată și delicioasă, ideală este o dulceață de coacăze negre. Aceasta are o savoare aparte, este dulce-acrișoară și ușor de pregătit. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri. Iată rețeta simplă și gustoasă a bunicii.

Dulceață de coacăze negre

Când vine vorba de gustoasa dulceață de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este dulceața de coacăze negre. Aceasta are o aromă aparte și poate fi folosită ca ingredient de bază pentru prepararea unor prăjituri și fursecuri de casă fragede și gustoase.

Dulceața de coacăze se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pe lângă acest tip de dulceață, putm pregăti și o dulceață de trandafiri. Aceasta necesită mai mult timp de preparare și atenție, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Adorată de mulți este și dulceața de soc, aromată, gustoasă și sănătoasă. Dulceața de soc poate fi făcută din flori proaspete sau din fructe de soc. Toate aceste tipuri de dulceață sunt gustoase și nelipsite din cămară. Dulceața de coacăze negre este pe placul multora dintre noi. Pentru iubitorii de deserturi dulci-acrișoare ideală este o dulceață de coacăze, afine, zmeură sau vișine. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu acest deliciu de casă, trebuie să ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii. Cu siguranță dulceața de coacăze negre va fi apreciată de toți cei de la masă.

Rețeta cu care vei pregăti cea mai bună dulceață

Pentru dulceața de coacăze negre vom avea nevoie de 1 kg de coacăze negre, 1 kg de zahăr, 1 lămâie și 200 ml de apă. Într-o cratiță mare se pune zahărul împreună cu apa și se fierbe totul la foc mic. Se îndepărtează spuma cu ajutorul unei linguri apoi se mai lasă la foc până când se obține un sirop.

După aceea se spală coacăzele și se lasă la scurs apoi se adaugă peste sirop. Se fierbe compoziția la foc mic și se lasă până când dulceața capătă o textură cremoasă. Ulterior se taie lămâia în două și se stoarce zeama în dulceața fierbinte. Se mai fierbe dulceața timp de câteva minute apoi se ia de pe foc și se pune fierbinte în borcane sterilizate. Borcanele se închid bine cu capac și se așază cu gura în jos. Se acoperă borcanele cu un prosop gros și se depozitează la loc uscat și răcoros.

Cu siguranță vom obține o dulceață aromată, gustoasă și rafinată. Acest tip de dulceață este ingredientul perfect pentru niște clătite pufoase sau pentru niște prăjituri, plăcinte și fursecuri de casă fragede și delicioase.

Dulceața de coacăze negre are o savoare aparte și este ușor de pregătit acasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Când vine vorba de dulceața de casă, doamnele se întrec în tot felul de rețete inedite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *