Gustoasa dulceață de cireșe amare este deliciul perfect pentru iarnă. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase pentru a pregăti bunătăți pentru cămară. Pe listă se află și savuroasa dulceață de cireșe amare. Aceasta poate fi servită ca atare sau poate fi transformată în ingredientul perfect pentru niște prăjituri și plăcinte irezistibile. Iată rețeta bunicii pentru o dulceață aromată.
Dulceață de cireșe amare, deliciul perfect pentru iarnă
Rețetele de dulceață sunt diverse și pe placul multora dintre noi. Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu la borcan pentru iarnă, ideală este dulceața de cireșe amare. Aceasta este gustoasă, are o aromă aparte și poate fi servită în diferite moduri. Pentru a păstra savoarea acestui deliciu cât mai mult timp, este important să punem dulceața în borcane sterilizate și depozitate la loc uscat și răcoros.
Dulceața de cireșe amare poate fi servită ca atare sau poate fi transformată în ingredientul perfect pentru a obține niște deserturi savuraase precum un tort cu cireșe amare, niște clătite gustoase și pufoase sau prăjituri savuroase. Mai mult, dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Dulceața de cireșe amare nu este doar gustoasă ci și sănătoasă, având numeroase beneficii pentru organism. Pentru ca această dulceață să își păstreze proprietățile și savoarea mai mult timp, putem adăuga jumătate de aspirină după ce am luat dulceața de pe foc. Astfel, se va împiedica formarea unui strat de mucegai în borcanele cu dulceață sau se va preveni oțetirea acestui deliciu de casă.
Pe lângă dulceața de cireșe amare, gospodinele mai pregătesc și o dulceață de struguri aromată. Aceasta este ideală la mesele festive alături de alte deserturi gustoase. Un deliciu rafinat și inedit este dulceața de trandafiri, rafinată, parfumată și gustoasă.
Cum să pregătești o dulceață aromată și gustoasă
Pentru savuroasa dulceață de cireșe amare vom avea nevoie de 1,2 kg de cireșe amare, 1,6 kg de zahăr tos, zeamă de la o lămâie și 3 g de vanilie sau de zahăr vanilat.
Mai întâi se spală bine cireșele și se scot sâmburii. Se lasă la scurs, apoi se pun cireșele într-un vas împreună cu zahărul. Se pune vasul cu cireșe la foc mic și se amestecă continuu pentru a nu se lipi de vas. După ce compoziția de cireșe amare prinde consistență, se dă focul mai tare și se amestecă ușor.
După ce savuroasa dulceață se încheagă ușor, se adaugă zeama de lămâie și se mai lasă compoziția la foc timp de 10 minute. Când este gata, se ia dulceața de pe aragaz și se lasă la răcit. Ulterior, se pune în borcane bine sterilizate și se depozitează în cămară, la loc uscat și răcoros. Cu siguranță vom obține o dulceață gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă. Pentru a oferi acestui deliciu un plus de savoare, putem adăuga după ce am luat dulceața de pe foc și un pic de esență de rom.
Dulceața de cireșe amare este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Dulceața de cireșe amare poate fi servită ca atare sau poate fi folosită pentru prepararea unor prăjituri savuroase.