Prima pagină » Culinar » Dulceață de ceapă roșie. Trucuri simple pentru un preparat culinar inedit

Dulceață de ceapă roșie. Trucuri simple pentru un preparat culinar inedit

14 oct. 2022, 12:45,
BZI.ro, în Culinar

Pe lista bunătăților pentru cămară se află și savuroasa dulceață de ceapă roșie. Acest deliciu este pregătit de multe gospodine, care țin cont de câteva secrete din rețeta bunicii pentru a obține la final o dulceață aromată, gustoasă și pe placul tuturor celor de la masă. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat culinar inedit.

Dulceață de ceapă roșie

Când vine vorba de gustoasa dulceață, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite. De la savuroasa dulceață de nuci verzi, până la cea cu pere, căpșuni, gutui sau alte fructe, toate sunt delicioase și nelipsite din cămară alături de alte conserve savuroase. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu inedit, putem pregăti în plin sezon de toamnă o dulceață de ceapă roșie.

Dulceața de ceapă roție se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un preparat culinar irezistibil. Dulceața de ceapă poate fi servită alături de o delicioasă friptură de porc, poate fi pusă în tocănițe, poate fi servită cu pâine unsă cu cremă de brânză sau poate fi folosită ca topping pentru un pui la grătar sau la cuptor.

Pe lângă dulceața de ceapă roșie, gospodinele pregătesc pentru cămară și zarzavat pentru iarnă cu roșii și ardei capia. De asemenea, pentru sezonul rece gospodinele fac și zacuscă delicioasă sau niște murături gustoase pregătite după rețeta tradițională a bunicii. Toate aceste bunătăți sunt făcute cu atenție pentru ca savuroasele conserve să își păstreze proprietățile cât mai mult timp.

Cum să pregătești acasă o dulceață aromată și gustoasă

Pentru a pregăti o delicioasă dulceață de ceapă roșie vom avea nevoie de 500 g de ceapă roșie, 30 g de unt, 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de sare, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de oțet balsamic, 1 crenguță de rozmarin, 1 crenguță de cimbru și 1 foaie de dafin.

Se curăță ceapa, se spală apoi se taie felii subțiri. Într-o oală mare se călește ceapa la foc mic în unt și ulei timp de câteva minute. După aceea se leagă cu sfoară crenguța de rozmarin, de cimbru și foaia de dafin, apoi se adaugă în ceapa călită ușor pentru ca aceasta să capete o aromă aparte.

Se adaugă zahărul peste ceapa fiartă, apoi se pune sarea. Se oprește focul și se lasă zahărul și sarea la topit în ceapă fără a amesteca în oală. După ce toate ingredinetele s-au omogenizat, se pune oala din nou la foc mediu până când zahărul începe să se caramelizeze. După aceea se pune oțetul balsamic și se lasă dulceața să fiarbă la foc mic.

Când dulceața este gata, se scoate mănunchiul de ierburi și se lasă dulceața la răcit. Cu siguranță vom obține un preparat culinar aromat și gustos. Dulceața de ceapă roșie se pune în borcane sterilizate și se depozitează la loc uscat și răcoros.

Dulceața de ceapă roșie este ușor de făcut și poate fi folosită ca ingredient pentru prepararea unor mâncăruri savuroase. Acest deliciu este nelipsit din cămară alături de alte conserve gustoase și sănătoase, ideale pentru sezonul rece. Dulceața de ceapă roșie este bogată în vitamine, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, cu siguranță succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *