Ducu Bertzi a fost operat de urgenţă de către medici. Îndrăgitul artist de muzica folk din România este acum acasă şi se simte bine.
Marele artist folk Ducu Bertzi a trecut prin momente cumplite, după ce fost operat de urgenţă la spital. Solistul, care a împlinit 65 de ani pe 21 septembrie, le-a dat mari emoţii apropiaţilor din pricina problemelor sale de sănătate, care nu au mai suportat amânare.
Ducu Bertzi a fost operat de urgenţă
Săptămâna trecută Ducu Bertzi a trecut prin momente cumplite care au dat emoţii familiei. Artistul i-a speriat pe toţi, săptămâna trecută, când a acuzat dureri de natură colecistica.
După ce a fost internat de urgenţă, Solistul a fost şi operat numaidecât. Intervenţia a durat puţin şi a fost un succes! Apropiaţi de-ai lui Ducu Bertzi spun că artistul se afla, acum, înafara oricărui pericol şi a fost externat sâmbătă, 3 octombrie.
Din fericire, starea actuală artistului este bună. Muzicianul se afla în convalescenţă, pentru următoarele două săptămâni, din această cauză şi-a amânat viitoarele concerte solo dar şi alături de Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu.
”Am ajuns acasă, acum sunt după operaţie (colecist-n.r.). Urmează două săptămâni de recuperare şi, dacă lucrurile merg spre bine, din nou la treabă!”, ne-a spuns Dcu Bertzi, unul dintre cei mai prolifici artişti etno folk ai noştri.
Ducu Bertzi, un sfert de secol de carieră
Interpretul maramureşean a împlinit 65 ani, pe 21 septembrie. Este considerat unul dintre artiştii prolifici de muzica folk ai României. Printre melodiile sale de referinţă amintim ”Floare de colţ”, ”M-am îndrăgostit numai de ea”, ”Suflet fără chei” şi ”Omul pădurii”.
Ducu Bertzi promite că toate cele cinci spectacole pe care le-a anunţat vor avea loc la noi date. El urma să cânte şi în Bucureşti, pe 11 octombrie, la Family Island, insula de pe Lacul Fundeni, alături de Cristi Dumitrascu şi Marius Bătu.
Marele artist al muzicii folk, se îndreaptă spre un sfert de secol de carieră! De 25 ani, Ducu Bertzi ne încântă cu melodii precum „Suflet fără chei”, „Omul pădurii”, „Unde oare” şi „Săracă inima mea”.
Ca orice artist veritabil, Ducu Bertzi nu a uitat emoţiile trăite în urmă cu 47 de ani, când a câştigat primul său premiu, la primul festival de poezie şi muzica din Sighet, oraşul său natal.
Amintirea mult iubita reprezintă o valiză pe care o păstrează şi acum, plină cu sute de amintiri fotografice şi scrisori emoţionante ale oamenilor cărora muzica să le-a schimbat destinul. De altfel, anual, la festivalul sau de suflet pe care-l dedica locuitorilor oraşului său natal, da o menţiune specială unui finalist, tot o valiză.
Ducu Bertzi, colaborator al Securităţii
CNSAS a stabilit că Ducu Bertzi şi-a pus la dispoziţie casa pentru întâlnirile dintre ofiţerii Securităţii şi colaboratorii acesteia. Conform paginii de internet a lui Alecu Racoviceanu, pe 27 aprilie 1988, Alexandru Bertzi, subinginer la Fabrica de Componente Nucleare, a fost racolat de Securitatea Municipiului Bucureşti, prin ofiţerul de securitate ce supraveghea întreprinderea.
„Printr-un angajament semnat, Bertzi îşi punea la dispoziţia securităţii garsonieră pentru întâlniri conspirative. Locul primeşte numele conspirativ “Victoria”. Exact un an mai târziu, ofiţerul îi reproşează că are în anturaj cetăţeni străini şi nu a anunţat despre asta organele statului. Era vorba despre doi indonezieni, funcţionări la ambasadă, căsătoriţi cu cetăţene românce, pe care îi cunoştea încă de la sfârşitul anilor ’70, de când era membru al Grupului Song. Pentru aceste relaţii este folosit ca informator al Direcţiei a III-a de contraspionaj. Primeşte numele conspirativ “Daniel”… La 25 aprilie 1989 dă singură notă informativă în această calitate”, scrie Alecu Racoviceanu.