Prima pagină » National » Dublarea prețului energiei ar ajuta mediul înconjurător, susține Nicușor Dan într-un răspuns halucinant
Dublarea prețului energiei ar ajuta mediul înconjurător, susține Nicușor Dan într-un răspuns halucinant

Dublarea prețului energiei ar ajuta mediul înconjurător, susține Nicușor Dan într-un răspuns halucinant

30 mart. 2022, 13:52,
în National

Nicușor Dan consideră că dublarea prețului energiei susţine mediul înconjurător. Primarul Capitalei a oferit acest răspuns halucinant când a fost întrebat despre ce părere are despre majorarea tarifului gigacaloriei. Gabriela Firea l-a atacat pe actualul primar spunând că acesta este dator să găsească alte soluții pentru bucureșteni, nicidecum o dublare a facturilor acestora.

Primarul Bucureștiului nu este la prima intervenţie controversată. Acesta a avut mai multe intervenţii legate de furnizarea apei calde și a căldurii în București. Vă aducem aminte faptul că Bucureștiul are probleme reale legate de aprovizionarea cetățenilor.

Dublarea prețului energiei este bun pentru mediu și pentru sistemul de termoficare

Nicușor Dan susţine că este un lucru bun faptul că prețul la energie se dublează. Primarul menţionează că această creștere este bun pentru mediul înconjurător şi permite sistemului centralizat să existe. În şedinţa Consiliului General al Bucureștiului a fost aprobată majorarea prețului la gigacalorie. În acest context, primarul a ținut să îi felicite pe consilierii care au fost de acord cu această propunere:

„Un alt proiect extrem de important – majorarea tarifului suportat de către bucureșteni pentru gigacalorie. Este o majorare necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare pentru a permite menținerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce privește mediul. Mă bucur că avem acordul majorității din Consiliul General pentru această majorare, care este, repet, absolut necesară”, spune Nicușor Dan în ședința CGMB.

Preţul gigacaloriei a crescut la 330 de lei și Nicușor Dan susţine că acest lucru este important și alinează orașul la prețurile din alte municipii mari. Informația vine în contextul în care în ultimele luni au fost mai multe situații limită în București. Pe lângă slaba termoficare, o problemă istorică a Capitalei, este bine de menționat faptul că o importantă firmă a fost băgată în faliment.

Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan

În schimb, consilierii social democrați au transmis că ei nu au votat scumpirea facturilor bucureștenilor, iar Gabriela Firea a menţionat faptul că Nicușor Dan este cinic. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, senatorul PSD și fost primar general consideră că actualul edil trebuie să vină cu alte soluții la problemele existente în București. Nu este normal ca prețul propus să fie peste dublu și că în traducere, costul unei facturi ar crește, de la 250 de lei la 600 de lei pe lună, iarna:

” Acum, bucureștenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicușor Dan este o creștere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuiește într-un apartament cu două camere și plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei. Nicușor Dan se dovedește, încă o dată, cinic! ”. explica Gabriela Firea.

Vă mai aducem aminte faptul că de la venirea lui Nicușor Dan la Primăria București au izbucnit mai multe scandaluri. În urmă cu câteva luni, procurorii DNA au descins în biroul primarului. Așadar, faptul că prețul energiei se dublează poate duce la reale probleme electorale pentru Nicușor Dan care oricum nu mai are sprijinului unei bune părți din electorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *