Prima pagină » Local » DSP Iași organizează patru caravane mobile de vaccinare împotriva COVID-19 în mai multe locuri din municipiu. Imunizarea se face fără programare, cu serul Johnson & Johnson

DSP Iași organizează patru caravane mobile de vaccinare împotriva COVID-19 în mai multe locuri din municipiu. Imunizarea se face fără programare, cu serul Johnson & Johnson

11 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

După ce în ultima campanie de imunizare echipele medicale au reușit să vaccineze 100 de persoane în doar 16 ore, Direcția de Sănătate Publică Iași va desfășura noi caravane mobile. Începând cu data de 12 august 2021, timp de patru zile, în municipiul Iași vor fi organizate noi echipe mobile de imunizare împotriva COVID-19. Medicii vor fi prezenți în trei locuri: parcarea Kaufland Podu de Piatră, parcarea Iulius Mall și strada C.A. Rosetti/ Zona de agrement. Vaccinarea se face fără programare, iar serul administrat este Johnson & Johnson

Medicii și autoritățile ieșene încearcă creșterea ratei de imunizare împotriva COVID-19, după ce aceasta a scăzut drastic, iar județul Iași a intrat în valul patru al pandemiei. Specialiștii susțin că noua tulpină Delta este una din principalele cauze care a dus la un număr atât de mare de infectări într-o perioadă relativ scurtă, în ultimele 24 de ore, în județul Iași, fiind înregistrate 15 noi cazuri de infectare COVID-19. Pentru a ține sub control rata mare de infectare, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași va organiza în următoarele patru zile echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 în trei locuri din municipiul Iași. Serul administrat este Johnson & Johnson.

„Continuăm acțiunile suplimentare pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, în următoarea perioadă, vor fi organizate mai multe caravane mobile de imunizare în cinci locuri din municipiul Iași. Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni mai repede la o viață normală”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Programul caravanelor mobile din municipiul Iași

Programul de funcționare al caravanelor mobile, ce se vor deplasa prin municipiul Iași în următoarele patru zile, este: joi 12 august 2021 și vineri, 13 august, în parcarea Kaufland Podu de Piatră și parcarea Iulius Mall, în intervalul orar: 15:00 -19:00.
Sâmbătă, 14 august 2021, medicii ieșeni vor imuniza în parcarea Kaufland Podu de Piatră, orele 10:00 – 14:00 și pe strada C.A. Rosetti/ Zona de agrement, timp de patru ore, 12:00 – 16:00. Duminică, 15 august 2021, medicii se vor întoarce în parcarea Iulius Mall, în intervalul 10:00 – 14:00 și vor încheia campania pe strada C.A.Rosetti, unde vor imuniza în intervalul orar 12:00 – 16:00.

De la debutul caravanei mobile de vaccinare au fost imunizați peste 300 de ieșeni

De pe data de 30 iunie 2021, de la debutul caravanelor mobile organizate de DSP Iași și până ieri, medicii au imunizat peste 300 de persoane. Prima caravană de imunizare împotriva COVID-19 a fost organizată în Parcul Voievozilor, din municipiul Iași. Atunci au fost vaccinate doar 15 persoane. În total, de la debutul campaniei de imunizare în județul Iași au fost vaccinate 397.606 persoane, cu toate cele patru seruri: Moderna, Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Luni, pe data de 9 august 2021, au fost vaccinați 662 de ieșeni. Serul administrat în cadrul caravanelor, Johnson & Johnson, este din ce în ce mai căutat deoarece nu necesită rapel. Aproximativ 190.000 de ieșeni sunt imunizați cu acest ser, 199 de doze Johnson & Johnson fiind aministrate în ultimele 24 de ore în județul Iași.

Centre fără programare în județul Iași

În prezent, în județul Iași există șapte centre de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare. Două dintre acestea se află la Gara Iași și la Aeroportul Internațional Iași. Acolo, serul administrat este Johnson & Johnson.
La punctele de imunizare fără programare de la Centrul Comercial Era, la Palatul Culturii, la Casa de Cultură a Studenților și la Cinema „Victoria” – Piața Unirii și Spitalul Militar Iași, vaccinul folosit este Pfizer. Programul de funcționare a celor șapte centre este zilnic, în intervalul orar 8:00 – 20:00. În județ mai funcționează 28 de centre de imunizare cu programare, unde se administrează Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna și AstraZeneca. La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, de pe Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3 este singurul punct de vaccinare din județul Iași unde se mai administrează AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *