Prima pagină » Local » Direcția de Sănătate Publică Iași: Câte persoane se află în izolare la domiciliu. Peste 700 de anchete epidemiologice au fost efectuate
Direcția de Sănătate Publică Iași: Câte persoane se află în izolare la domiciliu. Peste 700 de anchete epidemiologice au fost efectuate

Direcția de Sănătate Publică Iași: Câte persoane se află în izolare la domiciliu. Peste 700 de anchete epidemiologice au fost efectuate

11 iun. 2020, 17:07,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Direcția de Sănătate Publică Iași transmite joi, 11 iunie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19. Astfel, în izolare la domiciliu se află peste 4.700 de persoane. De asemenea, DSP Iași a efectuat până în prezent aproximativ 750 de anchete epidemiologice.

Direcția de Sănătate Publică Iași susține că un număr de 4.716 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm faptul că 177 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 29 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 6 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Măsuri întreprinse pentru a impiedica răspândirea coronavirusului

Structurile Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean au efectuat un număr de 940 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

Inspectoraul pentru Situații de Urgență a efectuat 25 misiuni, din care: 10 transporturi către unități spitalicești și 11 misiuni decontaminare biologică și 4 misiuni specifice (mentenanță la corturile de triaj).

Inspectoratul de Poliție Județean Iași (IPJ) a efectuat 154 misiuni specifice.

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Iași a efectuat 4 misiuni, din care: 2 misiuni de patrulare auto și misiuni în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 209 misiuni, din care: 58 misiuni de transport către unități spitalice, 6 misiuni de transport către spațiile de carantină, o misiune de transport către spațiile de izolare, 17 transport probe biologice, 97 decontaminări biologice și 30 alte misiuni specifice.

Ministerul Apărării Naționale a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean, cu 7 militari și un mijloc auto.

Anchete epidemiologice ale DSP Iași

Direcția de Sănătate Publică a efectuat 57 misiuni, din care: 21 misiuni de inspecții la centrele de carantină și 36 misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

De la declanşarea pandemiei de Covid 19, la nivelul judeţului Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică a efectuat până în prezent aproximativ 750 de anchete epidemiologice, în vederea evitării răspândirii noului coronavirus în rândul populaţiei. Pe parcursul acestor luni au fost derulate şi anchete în paralel, iar toate investigaţiile epidemiologice au avut drept scop identificarea contacţilor direcţi, izolarea acestora la domiciliu, testarea şi în cazul depistării lor pozitive, internarea în spitalele suport COVID-19.

Anchetele epidemiologice au fost declanşate atât în cazul persoanelor depistate pozitiv, cât şi în cazul persoanelor care prezentau simptome pentru infecţia cu coronavirus.

Cazuri de coronavirus 11 iunie 2020

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a transmis situația cazurilor de coronavirus pe raza municipiului Iași. În prezent au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 310 persoane, dintre care 192 au fost declarate vindecate. Din nefericire, au decedat din cauza virusului Covid-19 nu mai puțin de 14 persoane.

– persoane confirmate – 310
– vindecate – 192
– internate în spital-104
– externate – 192
– în carantină – 29
– ieșite din carantină – 6
– în izolare – 849
– ieșite din izolare – 29
– paturi existente – 584
– paturi ocupate – 29
– paturi disponibile- 555
– decedate – 14

Până astăzi, 11 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.182 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.283 au fost declarate vindecate și externate.

La nivel național, 1.369 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *