Prima pagină » Local » Drumurile dintr-o comună ieșeană vor fi complet modernizate! Proiectul are o valoare de peste 7,9 milioane de lei
Drumurile dintr-o comună ieșeană vor fi complet modernizate! Proiectul are o valoare de peste 7,9 milioane de lei

Drumurile dintr-o comună ieșeană vor fi complet modernizate! Proiectul are o valoare de peste 7,9 milioane de lei

10 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Drumurile din comuna ieșeană Deleni vor fi modernizate. Primăria a publicat procedura de licitație

Pe data de 7 iunie 2024, Primăria Deleni a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), procedura de licitație privind contractarea serviciilor de modernizare a drumurilor sătești din localitate.

Drumurile din comuna Deleni vor fi modernizate. Peste 7,9 milioane de lei vor fi cheltuiți în proiect

Contractul are o valoare de 7.939.301 lei, fără TVA, iar potrivit informațiilor publicate, firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 25 iunie 2024, ora 15.00.  Proiectul se va derula prin fonduri de la Bugetul de stat, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Avantajele implementării proiectului din punct de vedere economic, social și de mediu sunt: facilitarea accesului elevilor și cadrelor didactice către unitățile de învățământ, facilitarea accesului locuitorilor la infrastructura socială din comună, primărie, dispensar, post de poliție. Asigurarea accesului facil al locuitorilor către proprietăți. Asigurarea accesului mijloacelor de intervenție rapidă în cazul situațiilor de urgență. Asigurarea unei politici de amenajare durabilă a teritoriului prin dezvoltarea echilibrată a infrastructurii și susținerea dezvoltării regionale contribuind la îmbunătățirea standardelor de viață ale populației”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

În cadrul proiectului se vor moderniza 7 drumuri din comuna Deleni, județul Iași, pe o lungime totală de 6.494 de metri liniari. Este vorba despre străzile Liviu Rebreanu, Parcului, Pietrosu, Sf. Andrei, Făgădău, Derdeluș și Eternitate. Execuția lucrărilor va demara după transmiterea ordinului de începere a lucrărilor. Firma care va fi declarată câștigătoare are timp 12 luni pentru a termina lucrările.

Peste 4,4 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru supralărgirea drumului dintre centura Iașului și comuna Miroslava

Licitația a fost publicată pe data de 25 mai 2024, iar contractul are o valoare de 4.472.349 de lei, fără TVA. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până pe 10 iunie 2024, ora 15.00.

„Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de a pune în siguranță circulația rutieră pe raza UAT Miroslava și reducerea poluării generate de circulația auto. Oportunitatea acestei investiții rezultă și din faptul că modernizarea infrastructurii rutiere va fluidiza circulația rutieră și va asigura creșterea nivelului de siguranță a circulației auto în zonă și reducerea numărului de accidente. Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.472.349 de lei, fără TVA. Terenul pe care se realizează investiția aparține domeniului public de interes local fiind în administrarea comunei Miroslava.

Având o populație de aproximativ 11.958 de locuitori în prezent, comuna Miroslava este situată în partea centrală a Județului Iași, fiind plasată la limita sud-vestică a municipiului Iași, reședința județului Iași. Comuna este situată la aproximativ 30 de kilometri de râul Prut, 40 de kilometri față de limita vestică, 25 de kilometri de limita sudică. Înainte de începerea lucrărilor se va efectua o analiză detaliată a proiectului raportat la realitățile din teren pentru a se identifica rețele și construcții existente ce interferează cu lucrarea și împreună cu deținătorul acestora să se stabilească modul de execuție a lucrărilor în zonele respective”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Drumurile din comuna Deleni, județul Iași, vor fi modernizate. Este vorba despre 7 străzi din localitate, iar prevederea bugetară a proiectului depășește 7,9 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`