Prima pagină » Economic Local » Drumurile din orașul Hârlău vor fi reabilitate! S-a semnat contractul de 200.000 de euro pentru realizarea lucrărilor
Drumurile din orașul Hârlău vor fi reabilitate! S-a semnat contractul de 200.000 de euro pentru realizarea lucrărilor

Drumurile din orașul Hârlău vor fi reabilitate! S-a semnat contractul de 200.000 de euro pentru realizarea lucrărilor

16 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Două tronsoane de drum vor fi reabilitate de Primăria Hârlău, județul Iași, conform programului anual de investiții. Procedura a fost finalizată la începutul lunii septembrie 2021. A fost aleasă oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul licitației

Primăria orașului Hârlău, județul Iași, continuă investițiile în infrastructura din localitate. Recent, a fost finalizată licitația pentru modernizarea străzii Vasile Gheorghiu, pe lungimea a două tronsoane. Valoarea estimată a contractului era de 1.033.964 lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro. Până la urmă, licitația a fost câștigată de Construct & Drum SRL, din Iași, cu o ofertă de 875.206 lei, fără TVA. Firma de construcții este controlată de Dan Mihai Cojocea.

În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 16,9 milioane de lei, datorii de 879.044 de lei, datorii de 2,8 milioane de lei, cu un număr de 31 de angajați. Concret Drum SRL – Infra Project SRL și Transasfalt Prod SRL – Nordic Vision SRL sunt asocierile care au fost descalificate în cadrul licitației. Totodată, va fi amenajată și parcarea din fața blocurilor ANL, pe o suprafață de 600 de metri pătrați. În orașul Hârlău a anunțat investiții și compania de apă-canal ApaVital.

Lucrări pe mai bine de o jumătate de kilometru

Artera menționată beneficiază doar de un strat de balast. Conform caietului de sarcini, tronsoanele supuse modernizării au o lungime de 654 de metri.

„Starea de degradare a fost evaluată prin examinarea vizuală a străzilor și a parcărilor. Astfel, în urma vizitei în teren s-au identificat următoarele: sistemul rutier existent, împietruirea se află în stare continuă de degradare, dar nu se observă cedări de sistem; împietruirea existentă prezintă degradări locale cum ar fi gropi cu adâncimea medie de 5 – 10 cm, denivelări în profilul transversal, deprofilări, făgașe; în profil transversal, străzile prezintă iregularități și deformări, pantele transversale nu sunt asigurate, ceea ce face ca scurgerea apelor să nu se facă corespunzător, conducând astfel la degradări ale suprafețelor de rulare; tronsoanele de stradă analizate nu sunt modernizate, nu sunt echipate cu dispozitive corespunzătoare pentru colectarea și dirijarea apelor pluviale”, se arată în documentația procedurii.

Autoritatea contractantă a identificat că lucrările trebuie realizate pe o suprafață de 4.350 de metri pătrați.

Compania Națională de Investiții alocă fonduri pentru asfaltarea drumurilor din județul Iași

Și Compania Națională de Investiții (CNI) anunță noi investiții în județul Iași. De data asta este vizată reabilitarea drumurilor din comuna Victoria. Pe data de 17.09.2021 urmează să fie organizată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 3.958.500 lei, fără TVA, aproximativ 800.000 de euro. Conform documentației, autoritatea contractantă intenționează să reabiliteze o porțiune de drum de 2.715 metri liniari cuprinsă între Icușeni Vale – Icușeni Deal, pe tronsonul drumului comunal 16A. În comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *