Prima pagină » Local » Drumurile din Glodenii Gândului și Jigoreni vor fi asfaltate! Compania Națională de Investiții asigură finanțarea
Drumurile din Glodenii Gândului și Jigoreni vor fi asfaltate! Compania Națională de Investiții asigură finanțarea

Drumurile din Glodenii Gândului și Jigoreni vor fi asfaltate! Compania Națională de Investiții asigură finanțarea

08 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Șapte drumuri din comuna Țigănași vor fi asfaltate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. La licitația pentru execuția lucrărilor s-au prezentat două asocieri de firme. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare al ofertelor

Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat noi fonduri pentru reabilitarea infrastructurii din județul Iași. Recent, a fost lansată licitația pentru reabilitarea drumurilor sătești din comuna Țibănești. Sunt vizate satele Glodenii Gândului și Jigoreni. Valoarea estimată a contractului este de 3.043.118 lei fără TVA, aproape 600.000 de euro. La procedură au fost depuse două oferte din partea asocierilor Danlin XXL SRL-Geo Mike SRL și Daroconstruct SRL-Meme Project SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

”Circulaţia vehiculelor şi autovehiculelor se desfăşoară anevoios în orice anotimp, nefiind asigurate condiţii minime pentru viaţă şi activitatea locuitorilor. Starea precară a drumurilor influenţiază negativ viaţa şi activitatea locuitorilor localităților Glodenii Gândului si Jigoreni. Drumurile se prezintă la nivel de pământ. Prin realizarea proiectului propus se asigură accesul foarte uşor către punctele de interes comun din localitate (dispensar, primărie, poliție, şcoala). Prin realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor se va sigura o circulaţie în condiţii de siguranţă, indiferent de starea vremii şi de cantităţile de precipitaţii. Prin realizarea acestor lucrări vor fi influenţate în sens pozitiv condiţiile de trai ale localnicilor”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a organizat o licitație și pentru construirea unui cămin cultural în comuna Dumești.

Drumurile din Glodenii Gândului și Jigoreni vor fi asfaltate pe o porțiune de 2,4 kilometri

Conform proiectului, vor fi asfaltate 7 străzi, cu o lungime de 2.432 de metri. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

”Executantul are obligația de a întocmi pentru fiecare obiectiv de investiție/lucrare planul de măsuri minimale de securitate și sănătate în muncă, de a stabili măsurile specifice de protecție a muncii pentru principalele categorii de lucrări și de a desemna conducătorul care să asigure și să controleze aplicarea de către toți participanții la procesul de muncă a măsurilor tehnice, sanitare și organizatorice stabilite și a prevederilor legale în domeniul protecției muncii. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, executantul răspunde de realizarea lucrărilor de construcții în condiții care să asigure evitarea accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale”, se mai arată în documentația procedurii.

Drumurile au fost afectate de inundațiile din primăvara anului 2019. CNI a alocat 4 milioane de euro și pentru un complex sportiv din comuna Holboca.

Primăria Miroslava a apelat la fonduri guvernamentale

În altă ordine de idei, Primăria Miroslava modernizează iluminatul public din localitate cu finanțare asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz. Aparatele vor avea o garanție de minimum 5 ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore.

Aparatele de iluminat cu LED vor avea puterea de 69W, 45W, 30W, 25W și 50W. Recent, licitația pentru realizarea lucrărilor a fost finalizată. Astfel, a fost semnat contractul cu societatea Elbi Energy Projects SRL, din București, care a depus o ofertă financiară de 861.191 de lei fără TVA, aproape 170.000 de euro. Drumurile din Glodenii Gândului și Jigoreni vor fi asfaltate după ce ofertele depuse în cadrul procedurii vor fi evaluate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *