Prima pagină » Local » Drumurile din comuna Victoria, județul Iași, vor fi modernizate! A fost semnat contractul de 800.000 de euro
Drumurile din comuna Victoria, județul Iași, vor fi modernizate! A fost semnat contractul de 800.000 de euro

Drumurile din comuna Victoria, județul Iași, vor fi modernizate! A fost semnat contractul de 800.000 de euro

10 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

O porțiune de aproape 3 kilometri de drumuri din comuna Victoria va fi reabilitată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de un constructor din Municipiul Iași

Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat noi contracte pentru investițiile în infrastructura din județul Iași. Recent a fost finalizată licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Victoria. Astfel, lucrările vor fi realizate de societatea Mecon Iași SRL, care a depus o ofertă financiară de 3.904.782 de lei fără TVA, aproape 800.000 de euro. Firma este controlată de Alin Ionuț Cozma și Adrian Marius Bubulac. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 60,7 milioane de lei, profit de 4,4 milioane de lei, datorii de 23,4 milioane de lei, cu un număr de 56 de angajați.

”Traseul drumului se desfășoară în zona de deal, traseul este relativ sinuos, fiind caracterizat de aliniamente și curbe cu raze corespunzătoare unei viteze de 25 km/h pe toată lungimea sa. În profil longitudinal, drumul prezintă declivități (înclinări) medii spre ridicate, cu puține schimbări bruște de declivități de semne contrare. Defecțiunile în profil longitudinal constau în văluiri și făgașe apărute din trafic și din scurgerea apelor în lungul drumului din cauza profilului transversal incorect amenajat”, se arată în caietul de sarcini.

Pe de altă parte, Municipiul Pașcani va avea un bazin de înot, cu finanțare asigurată de CNI.

Drumurile din comuna Victoria, județul Iași, vor fi modernizate

Constructorul va interveni pe porțiunea de drum cuprinsă între Icușeni Vale-Icușeni Deal, ce aparține drumului comunal 16A. Arterele au o lungime totală de 2.715 metri.

”Toate deficiențele enumerate mai sus duc la stagnarea apelor pe platforma drumului și au ca efect diminuarea capacității portante a acestuia, ducând la formarea de făgașe ce fac drumul impracticabil în sezonul ploios, constituind și surse de poluare și de degradare a condițiilor igienico-sanitare de viață a locuitorilor acestei comune. În anotimpul ploios și în perioadele de îngheț-dezgheț circulația este deseori întreruptă, accesul locuitorilor la rețeaua de drumuri județene, precum și la gospodării fiind mult îngreunată”, sunt detaliile din documentația procedurii.

CNI a alocat fonduri și pentru construirea unei săli de sport în comuna Erbiceni.

Compania Națională de Investiții modernizează și drumurile din comuna Șipote

CNI a alocat fonduri și pentru infrastructura din comuna Șipote, județul Iași. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 17 martie 2022. Valoarea estimată a contractului este de 5.919.038 de lei fără TVA, adică aproape 1,2 milioane de euro. Conform documentației, în programul de reabilitare au fost incluse 6 drumuri sătești: Sf. Maria, Rotaru, Pod Baratcă, I. Cantacuzino, Petru Rareș și Miletinului. Lungimea arterelor este de 3,4 kilometri.

”Colectarea și evacuarea apelor provenite din precipitații se vor face prin șanțuri sau rigole, iar descărcarea acestora-prin podețe transversale. Pentru scurgerea și dirijarea apelor se vor prevedea rigole sau șanțuri pentru declivități mai mici de 1 la sută sau mai mari de 4 la sută, iar, pentru declivități, între 1 la sută și 4 la sută. Șanțurile vor fi de pământ”, se arată în caietul de sarcini.

Drumurile din comuna Victoria, județul Iași, vor fi modernizate și în funcție de condițiile meteorologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *