Prima pagină » Local » Drumurile din comuna Valea Seacă vor fi reabilitate! Costurile sunt de 2 milioane de euro
Drumurile din comuna Valea Seacă vor fi reabilitate! Costurile sunt de 2 milioane de euro

Drumurile din comuna Valea Seacă vor fi reabilitate! Costurile sunt de 2 milioane de euro

11 ian. 2023, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

O nouă licitație a fost lansată pentru modernizarea drumurilor cu fonduri de la proiectul „Anghel Saligny”. Primăria Valea Seacă va organiza procedura la finalul lunii ianuarie 2023. Nu mai puțin de 16 străzi vor fi reabilitate

Noi licitații sunt anunțate în județul Iași pentru modernizarea drumurilor cu fonduri alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Pe data de 26.01.2023, Primăria Valea Seacă organizează licitația pentru reabilitarea mai multor artere. Valoarea estimată a contractului este de 10.585.019 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro.

„Străzile supuse investiției se prezintă la nivel de balast contaminat cu pământ pe partea carosabilă. Acostamentele se prezintă la nivel de pământ, iar dispozitivele de colectare și evacuare a apelor pluviale nu funcționează corespunzător, pe tot parcursul anului fiind distruse sau colmatate unde acestea există. Sub acțiunea traficului și a factorilor climatici, structura rutieră existentă a străzilor s-a degradat, ceea ce impune modernizarea acestora.

Din cauza stării necorespunzătoare a dispozitivelor de scurgere a apelor și a acostamentelor, evacuarea apelor meteorice nu se face la timp, astfel că este favorizată formarea gropilor, contribuind la degradarea străzilor”, se arată în caietul de sarcini.

Și drumurile din comuna Golăiești vor fi reabilitate.

Drumurile din comuna Valea Seacă vor fi reabilitate pe o lungime de 6,3 kilometri

Conform contractului, urmează să fie reabilitate 16 drumuri cu o lungime de 6.318 metri.

„Structura rutieră actuală este una improprie traficului auto și circulației pietonale, acestea se desfășoară anevoios în orice anotimp, nefiind asigurate condiții minime pentru viață și activitatea locuitorilor. Necesitatea lucrărilor propuse în prezenta documentație tehnică este, în primul rând, argumentată de starea fizică a drumurilor, raportată la condițiile generale de circulație actuale și de perspectivă, precum și de diagnoză de viabilitate”, se mai arată în documentația procedurii.

În comuna Victoria, drumurile sunt modernizate în cadrul unui proiect de 2 milioane de euro

Nu în ultimul rând, și Primăria comunei Victoria, județul Iași, investește în infrastructura rutieră locală, în apropiere de Vama Sculeni. Recent a fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor, cu o valoarea estimată de 8.916.554 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. La procedură au fost depuse oferte din partea Mecon Iași SRL (Alin Cozma), Eky-Sam (Ion Echimov) SRL, Enviro Construct SRL (Irina Sîrghi) și asocierea Maitrei Invest SRL (Cătălin Balcan) – Uniton Grup SRL – Cornell”s Floor SRL, Bauer One SRL.

Autoritatea contractantă a stabilit o listă de zone unde vor fi realizate intervențiile. În satul Victoria vor fi reabilitate străzile Bulgărie, Tineretului, George Coșbuc, Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Stadionului, în timp ce în satul Icușeni vor fi modernizate străzile Toloacei și Școlii. Lungimea arterelor este de 6,5 kilometri. În 2022 a fost lansată încă o procedură pentru modernizarea drumului comunal 16 din localitate.

Drumurile din comuna Valea Seacă vor fi reabilitate după ce comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *