Prima pagină » Economic Local » Drumurile din comuna Țibănești vor fi pietruite! Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Drumurile din comuna Țibănești vor fi pietruite! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Drumurile din comuna Țibănești vor fi pietruite! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

26 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Sunt anunțate noi achiziții în comuna Țigănești, județul Iași. Primăria din localitate cumpără la finalul lunii mai 2021 mai multe loturi de produse de balastieră. Drumurile vor fi pietruite pe parcursul a trei luni. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria comunei Țibănești, județul Iași, demarează o serie de achiziții. Pe data de 24.05.2021, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru furnizarea produselor de balastieră pentru drumurile comunale și sătești din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 500.000 de lei, fără TVA, adică 100.000 de euro.

„Ofertantul va prezenta în propunerea tehnică: numărul de utilaje de transport, categoria din care fac parte aceste utilaje, dotările autovehiculelor de transport cu echipamente de descărcare adecvate cerințelor achizitorului (rabatare benă spre spate), capacitatea de transport a fiecărui autovehicul. Transportul materialelor de balastieră pe drumurile indicate de către autoritatea contractantă intră în sarcina furnizorului, contravaloarea acestora fiind inclusă în prețul ofertat. Produsele de balastieră furnizate vor fi împrăștiate din auto pe sectoarele de drum comunal sau sătesc indicate de angajații desemnați ai comunei Țibănești. Distanța maximă de transport către cel mai îndepărtat punct de lucru față de satul Țibănești este de 10 km”, se arată în caietul de sarcini.

Firma care va câștiga licitația trebuie să furnizeze aproape 9.000 de tone de piatră

Furnizorul va livra o cantitate de 9.100 de tone de sort 0 – 63 pe drumurile comunale și sătești de pe teritoriul comunei. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 3 luni.

„Materialele vor fi livrate în mod eșalonat în baza comenzilor scrise ale achizitorului astfel: etapa I – o cantitate de 3.000 de tone în luna a 1-a de la semnarea contractului, în termen de maximum două zile de la primirea comenzii, atapa a II-a- o cantitate de 3.110 tone în luna a 2-a de la semnarea contractului, în termen de maximum două zile de la primirea comenzii, etapa a III-a – o cantitate de 3.000 tone în luna a 3-a de la semnarea contractului, în termen de maximum două zile de la primirea comenzii”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Primăria Țibănești a fost în centrul mai multor scandaluri, în perioada în care instituția era condusă de Aurica Cobuz.

Comuna Țibănești va avea o bază sportivă în valoare de 1 milion de euro

Recent, Compania Națională de Investiții a finalizat licitația pentru construirea unei baze sportive în comuna Țibănești. Procedura a fost organizată la finalul lunii august 2020. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Casrep SRL este cea mai bună. Valoarea finală a contractului este de 5.054.486 lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro. Baza sportivă va fi formată dintr-un teren de fotbal, un teren multifuncțional și o clădire pentru vestiare cu regimul de înălțime P+1. Suprafața construită va avea 400 de metri pătrați. Conform proiectului, terenul disponibil pentru noul complex sportiv are o suprafață de 13.202 metri pătrați.

„Amplasamentul studiat are stabilitatea generală și locală asigurată în condițiile respectării recomandărilor din prezentul studiu. Având în vedere cotele ridicate ale amplasamentului, nu se poate vorbi de inundabilitate. Terenul de fundare are caracter mediu, fiind alcătuit dintr-un strat de argilă prăfoasă culoare galbenă, plastic vârtoasă. Adâncimea minimă de fundare va fi de 1,10 m la nivelul terenului amenajat și de 0,60 m de la nivelul pardoselii demisolului, în ipoteza realizării construcțiilor cu demisol”, se arată în caietul de sarcini.

Și în comuna Plugari este anunțat un proiect similar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *