Prima pagină » Economic Local » Drumurile din comuna Sirețel vor fi asfaltate cu 550.000 de euro! La licitație au fost despuse 4 oferte
Drumurile din comuna Sirețel vor fi asfaltate cu 550.000 de euro! La licitație au fost despuse 4 oferte

Drumurile din comuna Sirețel vor fi asfaltate cu 550.000 de euro! La licitație au fost despuse 4 oferte

27 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe drumuri din comuna Sirețel, județul Iași, vor fi reabilitate. La procedura organizată recent au fost depuse 4 oferte din partea constructorilor. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Noi investiții în infrastructură sunt anunțate în comuna Sirețel, județul Iași. Recent, Primăria din localitate a organizat licitația pentru asfaltarea drumurilor din localitate. Prevederea bugetară este de 2.790.632 lei, fără TVA, aproape 550.000 euro. La procedură au fost depuse oferte din partea Eky – Sam SRL, Tehno Forest SRL, Construct & Drum SRL și Kapitan Construct SRL. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Modernizarea drumurilor din comuna Sirețel, pe o lungime totală de 1.965 ml cuprinde sistematizarea traseului și realizarea unei structuri rutiere conform clasei tehnice V. Lucrările urmăresc și sporirea capacității portante și îmbunătățirea elementelor geometrice pentru străzile avute în vedere. Se vor executa lucrări de modernizare a străzilor rămase nemodernizate în urma proiectului inițial, respectiv: drum comunal DC 1214 de la km 0+000 la km 1 + 025, drum comunal DC 146 – tronson 1 de la km 0 +060 la km 0+610, drum comunal DC 146 – tronson 2 de la km 0+000 la km 0+390, execuția gabioane amonte și aval podeț C2 de pe drumul comunal DC 146 – tronson 3, recent modernizat”, se arată în caietul de sarcini. Și comuna Comarna va avea drumurile asfaltate.

Câștigătorul licitației trebuie să execute lucrarea în termen de 12 luni

Totodată, firma de construcții care va câștiga licitația trebuie să realizeze lucrările în termen de maximum 12 luni.

„Investițiile în modernizarea acestei infrastructuri auto vor contribui la îmbunătățirea gradului de acces al populației aflate în zona supusă modernizării, precum și al acecsului către locuri speciale, ca centre rezidențiale, așezăminte de cult, atracții turistice, stimularea transportului public de călători și marfă, prin diminuarea folosirii autoturismelor proprii, lucru ce duce la scăderea gradului de poluare în zonă; punerea în valoare și creșterea potențialului economic și social al comunei, precum și a arealului adiacent, prin atragerea de investitori, în prezent descurajați de starea deplorabilă a drumului aflat în curs de modernizare”, se mai arată documentația procedurii.

Primăria Miroslava va asfalta drumul spre Parcul Industrial

Nu în ultimul rând, și Primăria comunei Miroslava, județul Iași, a finalizat o nouă achiziție. Astfel, autoritatea contractantă a încheiat licitația privind furnizarea lucrărilor de execuție pentru modernizarea și reabilitarea drumului comunal DC25. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 5,6 milioane lei, puțin peste 1 milion de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Enviro Construct SRL. Valoarea finală a contractului a ajuns la 4.261.931 lei, fără TVA. Societatea câștigătoare este deținută în proporție de sută la sută de Irina Sîrghi. În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 27,3 milioane lei, datorii de 588.569 de lei, datorii de 45,4 milioane de lei, cu un număr de 58 de angajați. Conform procedurii, Primăria Miroslava intenționează să modernizeze un tronson de drum cu o lungime de 1,1 kilometri. În comuna Miroslava a anunțat investiții și fiul magnatului Silviu Prigoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *