Prima pagină » Local » Drumurile din comuna Șipote vor fi reabilitate! Compania Națională de Investiții a alocat peste 1 milion de euro
Drumurile din comuna Șipote vor fi reabilitate! Compania Națională de Investiții a alocat peste 1 milion de euro

Drumurile din comuna Șipote vor fi reabilitate! Compania Națională de Investiții a alocat peste 1 milion de euro

07 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe drumuri din comuna Șipote, județul Iași, vor fi reabilitate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Procedura este programată la mijlocul lunii martie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul licitației

Compania Națională de Investiții (CNI) SA anunță noi alocări de fonduri pentru comunele din județul Iași. De data aceasta a venit rândul comunei Șipote. Astfel, pe data de 17 martie 2022, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru modernizarea drumurilor din localitate care au fost afectate de inundații. Valoarea estimată a contractului este de 5.919.038 de lei, fără TVA, adică aproape 1,2 milioane de euro.

„Colectarea și evacuarea apelor provenite din precipitații se vor face prin șanțuri sau rigole, iar descărcarea acestora – prin podețe transversale. Pentru scurgerea și dirijarea apelor se vor prevedea rigole sau șanțuri pentru declivități mai mici de 1 la sută sau mai mari de 4 la sută, iar, pentru declivități între 1 la sută și 4 la sută, șanțurile vor fi de pământ. Drumurile laterale se vor amenaja pe o distanță de minimum 5 metri. După caz, la intersecția cu drumurile laterale, pentru asigurarea continuității șanțurilor sau rigolei, se vor prevedea podețe tubulare cu diametrul interior de minimum 600 mm sau podețe tip rigolă carosabilă”, se arată în caietul de sarcini.

Mai multe drumuri din comuna Șipote vor fi reabilitate

Conform documentației, în programul de reabilitare au fost incluse 6 drumuri sătești: Sf. Maria, Rotaru, Pod Baratcă, I. Cantacuzino, Petru Rareș și Miletinului. Lungimea arterelor este de 3,4 kilometri. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Proiectarea lucrărilor se va face cu respectarea prevederilor standardelor europene aplicabile, adoptate sau în curs de adoptare de către Institutul Român de Standardizare, standardelor elaborate de organisme tehnice recunoscute internațional, manualelor de referință etc. Proiectul tehnic întocmit va trebui să asigure execuția unui obiectiv de investiție complet funcțional și care să obțină toate avizele și acordurile necesare de amplasament, dar și avizele de funcționare. Proiectantul trebuie să se asigure că obiectivul proiectat are toate obiectele necesare unei bune și complete funcționări la standarde și că respectă toate cerințele esențiale de calitate”, se mai arată în documentația procedurii.

În comuna Victoria urmează să fie modernizate drumurile cu 800.000 de euro

CNI SA a anunțat noi investiții și în alte comune din județul Iași. De data aceasta este vizată reabilitarea drumurilor din comuna Victoria. Recent a fost demarată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 3.958.500 de lei, fără TVA, adică aproximativ 800.000 de euro.

Conform documentației, autoritatea contractantă intenționează să reabiliteze o porțiune de drum de 2.715 metri liniari, cuprinsă între Icușeni Vale – Icușeni Deal, pe tronsonul drumului comunal 16A. În comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`