Prima pagină » Local » Drumurile din comuna Șipote vor fi modernizate! Costurile sunt de 2 milioane de euro
Drumurile din comuna Șipote vor fi modernizate! Costurile sunt de 2 milioane de euro

Drumurile din comuna Șipote vor fi modernizate! Costurile sunt de 2 milioane de euro

19 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe drumuri sătești din comuna Șipote vor fi modernizate. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii mai, 2022. Oferta constructorilor cu prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Primăria comunei Șipote, județul Iași, anunță investiții în localitate. Pe data de 03.05.2022, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru modernizarea drumurilor. Valoarea estimată a contractului este de 10.755.842 de lei fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorului cu prețul cel mai mic.

”Traseele drumurilor sunt sinuoase, cu elemente geometrice impuse de limitele proprietăților în localități. Rețeaua de drumuri are specificul așezărilor rurale, cu ulițe înguste și cu intersecții în unghiuri drepte sau foarte ascuțite. Lățimea părții carosabile balastate variază de la 3,00 la 5,50 m, aceasta nefiind întotdeauna bine definită. Platforma drumurilor variază între 4,00 și 7,00 m. Lățimea între limitele de proprietate variază între 3,00 și 12,00 m. Acostamentele sunt din pământ, parțial acoperite cu iarbă”, se arată în caietul de sarcini.

Și Compania Națională de Investiții a organizat o licitație pentru construirea unui complex sportiv în comuna Holboca.

Drumurile din comuna Șipote vor fi modernizate pe o porțiune de 5,1 km

Conform proiectului, Primăria Șipote vizează modernizarea unui număr de 4 drumuri sătești și unul comunal, cu o lungime de 5.106 metri.

”Luând în considerare starea pietruirii existente, a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor, se apreciază că starea tehnică a drumului este mediocră și nu asigură nivelul de serviciu pentru utilizatori. Capacitatea portantă a pietruirii existente nu este satisfăcătoare și nu suportă sarcinile transmise de autovehicule. Se impune modernizarea acestor trasee, pentru asigurarea viabilității lor și crearea condițiilor de circulație pentru utilizatori. Totodată se vor îmbunătăți și condițiile referitoare la protecția mediului”, se mai arată în documentația procedurii.

Și comuna Dumești a beneficiat de fonduri pentru construirea unui cămin cultural.

CNI a alocat fonduri pentru comuna Țibănești

Totodată, Compania Națională de Investiții(CNI) a alocat fonduri pentru reabilitarea infrastructurii din județul Iași. Recent, a fost lansată licitația pentru reabilitarea drumurilor sătești din comuna Țibănești. Sunt vizate satele Glodenii Gândului și Jigoreni. Valoarea estimată a contractului este de 3.043.118 lei fără TVA, aproape 600.000 de euro. La procedură au fost depuse două oferte din partea asocierilor de firme Danlin XXL SRL-Geo Mike SRL și Daroconstruct SRL-Meme Project SRL. Conform proiectului, vor fi asfaltate 7 străzi, cu o lungime de 2.432 metri.

”Circulaţia vehiculelor şi autovehiculelor se desfăşoară anevoios în orice anotimp, nefiind asigurate condiţii minime pentru viaţa şi activitatea locuitorilor. Starea precară a drumurilor influenţiază negativ viaţa şi activitatea locuitorilor localităților Glodenii Gândului si Jigoreni. Drumurile se prezintă la nivel de pământ. Prin realizarea proiectului propus se asigură accesul foarte uşor către punctele de interes comun din localitate(dispensar, primărie, Poliție, şcoală). Prin realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor se va asigura o circulaţie în condiţii de siguranţă, indiferent de starea vremii şi de cantităţile de precipitaţii”, se arată în descrierea situației actuale.

Drumurile din comuna Șipote vor fi modernizate după evaluarea tehnico-financiară a ofertelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`