Prima pagină » Economic Local » Drumurile din comuna Românești, județul Iași, vor fi reabilitate! Compania Națională de Investiții a alocat 500.000 de euro
Drumurile din comuna Românești, județul Iași, vor fi reabilitate! Compania Națională de Investiții a alocat 500.000 de euro

Drumurile din comuna Românești, județul Iași, vor fi reabilitate! Compania Națională de Investiții a alocat 500.000 de euro

01 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Noi investiții sunt anunțate în județul Iași. Compania Națională de Investiții organizează o licitație pentru reabilitarea drumurilor din comuna Românești, procedură ce va avea loc la începutul lunii octombrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Compania Națională de Investiții (CNI) SA anunță noi investiții în județul Iași. De data aceasta, a venit rândul comunei Românești, care va beneficia de o finanțare de 1.973.168 de lei, fără TVA, adică aproape 500.000 de euro. Procedura pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 5 octombrie 2021. Sunt vizate sectoarele de drum afectate de calamități.

„Ofertantul va ilustra organizarea de proiect pe care o propune. Aceasta se va realiza prin prezentarea unei organigrame cuprinzătoare care să identifice în mod clar tot personalul responsabil de îndeplinirea contractului, inclusiv echipa de execuție și echipamentele pe care ofertantul intenționează să le utilizeze la realizarea lucrărilor. Această organigramă va include și o descriere a rolurilor și responsabilităților personalului și liniile de comunicare dintre membrii echipei”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul vizează asfaltarea unei porțiuni de 1,5 kilometri

Conform documentației procedurii, constructorul cu care se va semna contractul va interveni pe o porțiune de drum de 1,5 kilometri. Totodată, vor fi aplicate și marcajele rutiere.

„Lucrarea poate să înceapă la aprobarea consultantului, după obținerea tuturor autorizațiilor legale. Trasarea punctelor va fi făcută pe partea carosabilă, folosind mijloacele de trasare corespunzătoare. Suprafețele vor fi bine curățate și uscate înainte de începerea aplicării marcajului. Suprafețele marcate anterior vor fi curățate mecanic. Amorsa și vopseaua vor fi aplicate conform instrucțiunilor producătorului. Operațiunea de marcaj va fi semnalizată cu indicatoare și mijloace de avertizare luminoase. În timpul executării marcajului rutier se fac verificări ale dozajului de vopsea. Banda de marcaj trebuie să aibă un contur clar delimitat”, sunt unele dintre cerințele autorității contractante.

CNI a alocat fonduri și pentru comuna Oțeleni.

Două comune din județul Iași au primit fonduri de la Compania Națională de Investiții

Nu în ultimul rând, CNI organizează pe data de 10 noiembrie 2021 o licitație pentru refacerea drumurilor afectate de calamități din comunele Todirești și Mogoșești-Siret, din județul Iași. Prevederea bugetară a procedurii este de 16.094.555 de lei, fără TVA, adică aproape 3,3 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.
Prima parte a investiției se referă la refacerea unei porțiuni de 4,5 kilometri din satul Băiceni, comuna Todirești. În proiect intră și reabilitarea podețelor. În ceea ce privește lotul din comuna Mogoșești-Siret, CNI a alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor din satele Mogoșești-Siret și Muncelu de Sus. Arterele au o lungime de 5,9 kilometri. În județul Iași au fost anunțate mai multe investiții suportate de CNI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *