Prima pagină » Economic Local » Drumurile din comuna Moșna vor fi reabilitate! Contractul are o valoare de 1 milion de euro
Drumurile din comuna Moșna vor fi reabilitate! Contractul are o valoare de 1 milion de euro

Drumurile din comuna Moșna vor fi reabilitate! Contractul are o valoare de 1 milion de euro

17 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe drumuri din comuna Moșna, județul Iași, vor intra într-un program de reabilitare cu fonduri de la bugetul local. Recent, a fost semnat contractul cu o firmă din Iași. Vor fi reabilitate drumuri pe o lungime de 3,6 kilometri

Primăria comunei Moșna, din județul Iași, intenționează să investească în modernizarea infrastructurii. Recent, a fost finalizată o licitație pentru modernizarea drumurilor locale. Valoarea estimată a contractului a fost de 4.280.406 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. La procedură s-a prezentat o sigură societate: Enviro Construct SRL, din Iași, care a fost declarată câștigătoare. Oferta finală a fost de 4.174.316 lei, fără TVA. Societatea este controlată de Irina Sîrghi. În anul 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 27,3 milioane de lei, profit de 588.569 lei, datorii de 45,4 milioane lei, cu un număr de 58 de angajați. În funcție de alocările bugetare, durata maximă de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni.

„La executarea îmbrăcăminților bituminoase se va acorda o atenție deosebită realizării rosturilor de lucru. După compactarea stratului din prima bandă rămâne pe marginea adiacentă a benzii alăturate o zonă îngustă de câțiva centimetri mai puțin contactată și în general deformată. Aceeași situație se produce și la întreruperea lucrului în secțiunea transversală din capătul benzii respective, dar pe o zonă mai mare, de regulă 10 cm înălțime”, se arată în caietul de sarcini.

La un moment dat, comuna Moșna se afla pe lista rușinoasă a drumurilor (https://www.bzi.ro/lista-celor-mai-proaste-drumuri-din-judetul-iasi-arterele-care-nu-au-vazut-niciodata-asfalt-afacerile-de-zeci-de-milioane-de-euro-au-ocolit-comunitati-intregi-imagini-de-cosmar-4097388 ) grav afectate din județul Iași.

Lungimea totală a drumurilor este de 3,6 kilometri

Conform caietului de sarcini, constructorul trebuie să realizeze și marcajele rutiere. Intervențiile vor fi realizate pe o porțiune de 3,6 kilometri.

„Pe drumurile cu două benzi cu lățimea de minimum 5,5 m și două părți carosabile – o linie simplă discontinuă. În cazuri speciale (accident sau locuri periculoase), se trasează linii simple continue sau linii duble, alcătuite dintr-o linie continuă cu o linie discontinuă, acolo unde este necesar. Când suprafața finală de drum este executată, linia simplă se trasează de-a lungul aliniamentului, iar linia dublă se trasează simetric cu linia longitudinală. În curbele largi, linia care separă sensurile de circulație va fi trasată după cum urmează: pentru supralărgiri de maximum 1,0 m, banda exterioară se menține la lățimea sa actuală”, se mai arată în documentația procedurii.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru mai multe comune din județul Iași

Totodată, și Compania Națională de Investiții (CNI) anunță noi investiții în județul Iași. De data asta este vizată reabilitarea drumurilor din comuna Victoria. Pe data de 17.09.2021 urmează să fie organizată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 3.958.500 lei, fără TVA, aproximativ 800.000 de euro. Conform documentației, autoritatea contractantă intenționează să reabiliteze o porțiune de drum de 2.715 metri liniari cuprinsă între Icușeni Vale – Icușeni Deal, pe tronsonul drumului comunal 16A. În comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *