Prima pagină » Economic Local » Drumurile din comuna Miroslava vor fi asfaltate! Lista străzilor unde va interveni constructorul
Drumurile din comuna Miroslava vor fi asfaltate! Lista străzilor unde va interveni constructorul

Drumurile din comuna Miroslava vor fi asfaltate! Lista străzilor unde va interveni constructorul

05 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe drumuri din comuna Miroslava vor intra într-un program amplu de modernizare. Autoritatea contractantă a finalizat licitația pentru realizarea lucrărilor. Prețul cel mai mic a fost un criteriu de departajare a ofertelor

Primăria comunei Miroslava, județul Iași, a finalizat o licitație pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Recent, a fost semnat contractul pentru modernizarea mai multor străzi. Cea mai bună ofertă aparține firmei de construcții Danlin XXL, din județul Neamț. În 2021, compania deținută de către Dan Amurăriței a înregistrat o cifră de afaceri de 219,9 milioane de lei, profit de 45,2 milioane de lei și un număr de 303 angajați. Valoarea finală a contractului este de 20,4 milioane de lei, fără TVA, aproape 4 milioane de euro.

„Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de a moderniza aceste străzi care, în prezent, sunt învechite și într-o stare deteriorată, fiind degradate fizic, dar și greu practicabile. Oportunitatea acestei investiții rezultă și din agresivitatea noilor vehicule asupra complexului rutier existent, la care participă și fenomenele naturale importante pentru străzi, precum: înghețul și dezghețul, staționarea apelor pluviale pe partea carosabilă, deoarece nu este asigurată panta transversală, ce determină o degradare permanentă a complexului rutier”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Miroslava a ajuns în atenția executorilor judecătorești care vor să valorifice mai multe proprietăți.

Drumurile din comuna Miroslava vor fi asfaltate pe o lungime de aproape 10 kilometri

Autoritatea contractantă a stabilit și lista străzilor ce vor fi supuse modernizării: sat Valea Ursului (str. Emil Racoviță, str. Ion Creangă, str. Ionel Teodoreanu, str. Mihail Sadoveanu, str. Primăverii), sat Valea Adâncă ( str. Iazului, str. Cornești, str. Prunilor), sat Ciurbești (str. Neculai Hîrțan), sat Cornești (str. Ciprian Porumbescu), sat Uricani (legătura str. Eroilor cu str. Beldiman), sat Miroslava (str. Stadionului). Lungimea totală a străzilor este de 10,6 kilometri.

„Prin întreținerea infrastructurii se facilitează accesul la principalele obiective sociale și economice ale comunei, creșterea numărului de obiective culturale și de patrimoniu ale comunei și creșterea numărului de locuitori ai comunei”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru achiziția unui utilaj de deszăpezire.

Iluminatul public din comună va fi modernizat

Nu în ultimul rând, Primăria Miroslava modernizează iluminatul public din localitate, cu finanțare asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz. Aparatele vor avea o garanție de minimum 5 ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore. Aparatele de iluminat cu LED vor avea puterea de 69W, 45W, 30W, 25W și 50W. Recent, licitația pentru realizarea lucrărilor a fost finalizată. Astfel, a fost semnat contractul cu societatea Elbi Energy Projects SRL, din București, care a depus o ofertă financiară de 861.191 de lei, fără TVA, aproape 170.000 de euro.

Drumurile din comuna Miroslava vor fi asfaltate după ce autoritatea contractantă va emite ordinul de începere a lucrărilor.

Comentarii
  • In toate comunele o reteta sigura . Se gaseste un consultant uns cu toate alifiile si obtine finantarea.
    Proiectarea cu o firma de casa. Pentru executie licitatie la comisioane, cine ofera mai mult si nu a dat tepe anterior. Executie in dorul lelii, fara eforturi prea mari. Straturi de imbracaminte rutiera mai subtiri ca in proiect, bitum ieftin in dozaj redus, compactare slaba. La investitoe comisioane de 10% sau mai mult de la proiectant, constructor, diriginte de santier. Dupa 2-3 ani drumul are nevoie de reparatii. Ciclul de reparatii se reia. Recent SC Antrepriza a avut o lucrare un drum in com Hangu-Neamt care dupa cateva luni de la reabilitare a inceput sa se macine.

  • numai unde are inters feciorul lui nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *