Prima pagină » Local » Drumurile din comuna Ipatele, județul Iași, vor fi reabilitate cu 1 milion de euro
Drumurile din comuna Ipatele, județul Iași, vor fi reabilitate cu 1 milion de euro

Drumurile din comuna Ipatele, județul Iași, vor fi reabilitate cu 1 milion de euro

18 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Peste 1 milion de euro este suma alocată de Compania Națională de Investiții (CNI) pentru modernizarea drumurilor din comuna Ipatele, județul Iași. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pentru finalul lunii aprilie 2022

Compania Națională de Investiții (CNI) SA continuă seria de investiții în infrastructura din județul Iași. De data asta este vizată comuna Ipatele. Pe data de 20.04.2022, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru refacerea și reabilitarea drumurilor afectate de inundațiile din anii trecuți. Valoarea estimată a contractului este de 5.478.305 lei fără TVA, aproape 1 milion de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

”Înainte de începerea lucrărilor de terasamente se execută lucrări pregătitoare în limita zonei de lucru: curățarea terenului de frunze, crengi, iarbă și buruieni, decaparea și depozitarea pământului vegetal, asanarea zonei drumului prin îndepărtarea apelor de suprafață și adâncime. Curățarea terenului de frunze, crengi, iarbă, buruieni și alte materiale se face pe întreaga suprafață a amprizei (lățimea drumului – n.r.). Pământul decapat și alte produse care sunt improprii vor fi depozitate în depozit definitiv. Pământul vegetal va putea fi pus într-un depozit provizoriu în vederea unei eventuale reutilizări”, se arată în caietul de sarcini.

CNI a alocat fonduri și pentru construirea sălilor de sport, cum este și cazul comunei Erbiceni.

Drumurile din comuna Ipatele, județul Iași, vor fi reabilitate pe o porțiune de 2,7 kilometri

După finalizarea lucrărilor de refacere a drumurilor vor fi trasate și marcajele rutiere. Constructorul care va câștiga contractul urmează să execute lucrări pe un traseu de 2,7 kilometri însemnând drumuri din satele Ipatele, Cuza Vodă, Alexești, Bacu.

”Transportul mixturii asfaltice se va efectua cu autocamioane cu bene metalice bine protejate pentru eliminarea pierderilor de temperatură, curățare de orice corp străin și uscate înainte de încărcare. La distanțe de transport mai mari de 20 km sau cu durata de peste 30 minute, indiferent de anotimp, precum și pe vreme rece, autobasculantele trebuie acoperite cu prelate speciale, imediat după încărcare. Este interzisă utilizarea de produse care pot dizolva liantul sau se pot amesteca cu acesta”, se mai arată în documentația procedurii.

CNI a alocat fonduri și pentru infrastructura din comuna Probota.

Comuna Lungani beneficiază de lucrări în valoare de 3 milioane de euro

Nu în ultimul rând, pe data de 12.04.2022, CNI va organiza altă procedură pentru reabilitarea drumurilor din comuna Lungani, afectate de inundațiile de acum 4 ani. Valoarea estimată a investiției este de 15.699.659 lei fără TVA, aproape 3 milioane de euro. Durata de realizare a investiției este de 10 luni la care se adaugă perioada de două luni pentru partea de proiectare. Lungimea totală a drumurilor supuse modernizării este de 12,5 kilometri. Drumurile au fost afectate după ce podețele nu au asigurat scurgerea apelor. Durata de realizare a investiției este de 10 luni la care se adaugă perioada de două luni pentru partea de proiectare. Lungimea totală a drumurilor supuse modernizării este de 12,5 kilometri.

”Necesitatea lucrărilor propuse prin prezenta documentație derivă din faptul că ploile abundente din ultimii ani au condus la spălări de versanți și la creșteri frecvente ale nivelurilor și debitelor pâraielor din comună”, se arată în descrierea actuală.

Drumurile din comuna Ipatele, județul Iași, vor fi reabilitate cu 1 milion de euro, doar dacă la licitație se vor prezenta ofertanți. În caz contrar, CNI va relua procedura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`