Drumurile din comuna Horlești vor fi reabilitate cu 620.000 de euro! O firmă de construcții din județul Iași se va ocupa de execuție

Drumurile din comuna Horlești vor fi reabilitate cu 620.000 de euro! O firmă de construcții din județul Iași se va ocupa de execuție

05 apr. 2021, 02:00
Ciprian Boaru, în Economic Local

Comuna Horlești beneficiază de fonduri guvernamentale pentru modernizarea drumurilor. La licitația lansată au fost depuse mai multe oferte din partea firmelor de construcții. Compania Națională de Investiții a ales oferta societății Eky Sam SRL

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a finalizat licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Horlești, județul Iași. Din cele 4 oferte depuse, comisia de evaluare a ales propunerea financiară oferită de societatea Eky Sam SRL. Astfel, valoarea finală a contractului este de 3.082.627 de lei, fără TVA, aproape 620.000 de euro. Societatea este controlată de controversatul afacerist Ioan Echimov. În 2019, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 103 milioane lei, profit de 19,2 milioane lei, datorii de 13 milioane lei, cu un număr de 193 de angajați.

„Segmentul de drum prezintă un rol important pentru traficul din comuna Horlești, acesta asigură legătura între satul Bogdănești și satul reședință de comună, Horlești. Necesitatea implementării proiectului este rezultatul identificării unor probleme care în momentul de față fac ca utilizarea acestui drum comunal să se facă în condiții foarte rele din cauza degradărilor foarte pronunțate pe aproximativ toată lungimea drumului, iar pe aproximativ 20 la sută din suprafața drumului să se producă cedări ale fundației”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările de modernizare vor fi realizate în termen de 5 luni

Conform condițiilor impuse de autoritatea contractantă, lucrările executate de constructori trebuie să aibă o garanție de minimum 36 de luni.

„Defecte constatate: planeitatea suprafeței de rulare care se exprimă prin valoarea indicelui de planeitate, rugozitatea și îmbătrânirea suprafeței de rulare, capacitatea portantă a complexului rutier, suprafață efectată de gropi, suprafață afectată de faianțări, fisuri și crăpături transversale, longitudinale, rupturi de margine, suprafață poroasă, cu ciupituri, suprafață afectată de făgașe longitudinale”, se mai arată în documentația care însoțește procedura.

Contractul se va derula pe o perioadă de 5 luni.

Compania Națională de Investiții a finalizat licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Oțeleni

Totodată, CNI derulează mai multe investiții în județul Iași. Recent, CNI a finalizat licitația pentru modernizarea drumurilor afectate de inundații, din comuna Oțeleni. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună aparține societății Conest SA, controlată de controversatul afacerist Viorel Cozma. Firma de construcții este abonată la contractele cu instituțiile publice, în special cu Primăria Iași. Valoarea finală a contractului a ajuns la 3.665.924 lei, fără TVA, aproape 770.000 lei. Tronsonul de drum vizat de lucrările de reabilitare are o lungime de peste 3 kilometri.

„Lucrările prevăzute a se executa sunt reprezentate de execuția săpăturilor și umpluturilor, necesare pentru aducerea drumurilor la platforma proiectată și la cotele proiectate din profilul longitudinal, la realizarea amprizei și a taluzurilor de rambleu și debleu, odată cu execuția treptelor de înfrățire, unde panta terenului o impune, asigurarea scurgerii apelor atât pe timpul execuției lucrărilor, cât și după finalizarea acesteia”, se mai arată în documentația procedurii.

Constructorul va interveni pe străzile Pădurii, Râmnicului, Salcâmilor, Bisericii, Pescărușului, Morii. În comună ar urma să fie construit și un cămin cultural, tot cu fonduri de la CNI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *