Prima pagină » Economic Local » Drumurile din comuna Hălăucești vor intra în etapa de modernizare! Se va cheltui suma de 260.000 de euro
Drumurile din comuna Hălăucești vor intra în etapa de modernizare! Se va cheltui suma de 260.000 de euro

Drumurile din comuna Hălăucești vor intra în etapa de modernizare! Se va cheltui suma de 260.000 de euro

15 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai multe artere din comuna Hălăucești, județul Iași, vor intra într-un program de modernizare. Sunt vizate nu mai puțin de 13 drumuri sătești. Constructorii cu oferta financiară cea mai mică vor fi declarați câștigători. Execuția trebuie realizată în termen de două luni

Se anunță noi investiții în comuna Hălăucești, județul Iași. Primăria din localitate organizează pe data de 02.07.2021 o licitație pentru modernizarea mai multor drumuri sătești. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.269.266 lei, fără TVA, aproape 260.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Drumurile propuse spre modernizare se află în comuna Hălăucești, județul Iași, sursele de finanțare fiind în conformitate cu legislația în vigoare și constau din fonduri proprii, buget local, fonduri externe nerambursabile sau alte surse legal constituite. Obiectivul general al strategiilor de dezvoltare îl reprezintă creșterea standardului de viață prin valorificarea resurselor existente și promovarea potențialului unității teritorial-administrative”, se arată în caietul de sarcini.

Durata efectivă a lucrărilor este de două luni de la semnarea contractului.

Vor fi modernizate drumuri pe o lungime de aproximativ 2 kilometri

În total, vor fi modernizate 13 drumuri locale, care acum sunt la stadiul de pământ.

„Prezenta expertiză analizează starea tehnică a 13 drumuri locale în lungime totală de cca 2,30 km. Lungimea finală exactă a drumurilor va fi determinată la faza de proiectare. Drumurile care fac obiectul expertizei se află în inventarul domeniului public al comunei Hălăucești cu denumirea de drumuri sătești – DS. Conform «Ordinului M.T. nr. 50/1998, privind proiectarea și realizarea străzilor în localitățile rurale», aceste drumuri se încadrează la categoria de străzi rurale secundare sau principale. Drumurile sunt mărginite în cea mai mare parte de proprietăți. În plan se întâlnesc o succesiune de aliniamente cu lungimi variabile și curbe cu raze ce diferă de la mici la mari funcție de vecinătăți”, se mai arată în documentația procedurii.

Nu este primul contract de modernizare din comună.

În comuna Prisăcani, investiția este de 500.000 de euro

Și Primăria comunei Prisăcani, județul Iași, a anunțat investiții în localitate. Pe data de 18.06.2021 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor comunale. Valoarea estimată a contractului este de 2.105.199 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Autoritatea contractantă vizează modernizarea unui număr de 5 străzi: Educației, Mitropolit Veniamin Costache, Arțarului, Brazdei și Satului.

„Deoarece cele 5 străzi sunt singurele străzi din comuna Prisăcani în care există rețeaua de canalizare, realizarea investiției privind modernizarea străzilor menționate este benefică, întrucât nu vor mai exista lucrări care să deterioreze în viitorul apropiat lucrărilor ce vor fi executate. Ofertantul trebuie să fi executat lucrări similare în ultimii 5 ani de la data limită de depunere a ofertelor în valoare cumulată de cel puțin 2.000.000 lei, fără TVA. Se acceptă însumarea valorilor aferente lucrărilor executate în cadrul a maximum 3 contracte/acord-cadru însoțite de certificate de bună execuție”, se arată în caietul de sarcini.

Lungimea totală a străzilor este de 2.105 metri. Lucrările trebuie să aibă o garanție de 36 de luni. Comuna va beneficia și de un proiect de extindere a rețelei de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`