Drumurile din comuna Golăiești, județul Iași, vor fi reabilitate

Drumurile din comuna Golăiești, județul Iași, vor fi reabilitate

09 ian. 2023, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Mai multe drumuri din comuna Golăiești, județul Iași, vor fi reabilitate cu aproape 2 milioane de euro. Licitația va fi organizată la finalul lunii ianuarie 2023. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii

Primăria comunei Golăiești, județul Iași, modernizează drumurile din localitate în baza unei cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Astfel, pe data de 23.01.2023 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor de asfaltare. Valoarea estimată a contractului este de 8.433.613 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Licitația beneficiază de o clauză suspensivă, ceea ce înseamnă că procedura poate fi derulată, deși încă nu este asigurată finanțarea.

„Lucrările care vor fi efectuate sunt următoarele: lucrări de modernizare a structurii rutiere existente, lucrări de realizare a acostamentelor și rigolelor de pământ, lucrări de realizare a podețelor tubulare, casetate și dalate, lucrări privind amenajarea drumurilor laterale, lucrări privind siguranța circulației. Dimensionarea structurii rutiere a fost realizată în funcție de condițiile de fundare, conform studiului geotehnic și de traficul recenzat, impus prin expertiza tehnică”, se arată în caietul de sarcini.

În 2020, Primăria comunei Golăiești a semnat un contract de 8,5 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii.

Drumurile din comuna Golăiești, județul Iași, vor fi reabilitate pe trei tronsoane

Conform proiectului, constructorii vor interveni pe două drumuri sătești și un drum comunal. Amplasamentele sunt identificate în satele Golăiești, Grădinari și Cilibiu. Lungimea totală a drumurilor este de 6.138 de metri.

„Pentru desfășurarea unui trafic în condiții depline de siguranță se vor monta indicatoare rutiere și se vor realiza marcaje transversale. Indicatoarele se vor monta conform planului de situație. Executanții au următoarele obligații: să înceapă executarea lucrărilor de demolare numai pe baza autorizației de desființare și a documentației tehnice verificate, să respecte prevederile din documentația tehnică aferentă și din autorizația de desființare, să realizeze condițiile de calitate prevăzute în documentația tehnică, să instruiască personalul asupra procesului tehnologic, asupra succesiunii fazelor și operațiunilor, precum și asupra măsurilor de protecție a muncii”, se mai arată în documentația procedurii.

Aproape 2 milioane de euro este suma pentru infrastructura din comuna Victoria

Totodată, Primăria comunei Victoria, județul Iași, investește în infrastructura rutieră locală, în apropiere de Vama Sculeni. Recent a fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor, cu o valoarea estimată de 8.916.554 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. La procedură au fost depuse oferte din partea: Mecon Iași SRL (Alin Cozma), Eky-Sam (Ion Echimov) SRL, Enviro Construct SRL (Irina Sîrghi) și asocierea Maitrei Invest SRL (Cătălin Balcan) – Uniton Grup SRL – Cornell”s Floor SRL, Bauer One SRL.

Autoritatea contractantă a stabilit o listă de zone unde vor fi realizate intervențiile. În satul Victoria vor fi reabilitate străzile Bulgărie, Tineretului, George Coșbuc, Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Stadionului, în timp ce în satul Icușeni vor fi modernizate străzile Toloacei și Școlii. Lungimea arterelor este de 6,5 kilometri. În 2022 a fost lansată încă o procedură pentru modernizarea drumului comunal 16.

Drumurile din comuna Golăiești, județul Iași, vor fi reabilitate după ce ofertele constructorilor vor fi validate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *