Prima pagină » Economic Local » Drumurile din comuna Dagâța vor fi modernizate! Primăria a alocat 500.000 de euro
Drumurile din comuna Dagâța vor fi modernizate! Primăria a alocat 500.000 de euro

Drumurile din comuna Dagâța vor fi modernizate! Primăria a alocat 500.000 de euro

10 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai multe drumuri sătești din comuna Dagâța, județul Iași, vor fi reabilitate. Procedura pentru execuția lucrărilor va fi organizată la finalul lunii iulie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic, depusă la sesiunea de start

Primăria comunei Dagâța, județul Iași, anunță investiții în infrastructura din localitate. Pe data de 30.07.2021 este programată o licitație pentru modernizarea unui lot de două drumuri. Valoarea estimată a contractului este de 1.947.115 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

 „Antreprenorul are obligația de a suporta toate costurile si taxele pentru căile de acces cu destinație specială și/sau temporară care îi pot fi necesare, inclusiv cele pentru accesul pe șantier. De asemenea, antreprenorul va obține, cu riscul și pe cheltuiala sa, orice alte facilități suplimentare din afara șantierului, care îi pot fi necesare la execuția lucrărilor care fac obiectul contractului. Antreprenorul este responsabil (în relația dintre părți) de lucrările de întreținere, care pot fi necesare ca urmare a folosirii de către acesta a drumurilor de acces. Antreprenorul are obligația de a asigura toate marcajele și indicatoarele de-a lungul drumurilor de acces și de a obține aprobarea autorităților competente pentru marcaje și indicatoare, precum și pentru utilizarea acestor drumuri”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările se vor întinde pe o porțiune de aproximativ 2 kilometri

Autoritatea contractantă a stabilit că se vor executa lucrări de modernizare pe o porțiune de 2.108 metri. Este vorba despre drumurile sătești Mănăstirile și Poienile.

„Antreprenorul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de către traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi; executantul va selecta traseele, va alege și va folosi vehiculele, va limita și repartiza încărcăturile, în așa fel încât traficul suplimentar ce va rezulta în mod inevitabil din deplasarea materialelor, echipamentelor, instalațiilor sau altora asemenea, de pe și pe santier, să fie limitat, în măsura în care este posibil, astfel încât să nu producă deteriorări sau distrugeri ale drumurilor și podurilor respective”, se arată în documentația procedurii.

Și Compania Națională de Ivestiții (CNI) a alocat fonduri importante pentru infrastructura din județul Iași.

Primăria Dagâța vrea să construiască un pod și în satul Zece Prăjini

Totodată, Primăria comunei Dagâța anunță investiții și în satul Zece Prăjini. Pe data de 26.07.2021 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 432.013 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Noul pod va permite traversarea râului Gârboveta. Lucrările trebuie să aibă o garanție de minimum 36 de luni. Podul va avea o deschidere de 10,9 metri și o înălțime de 2,36 de metri. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni.

„Antreprenorul are obligația de a suporta toate costurile și taxele pentru căile de acces cu destinație specială și / sau temporară care îi pot fi necesare, inclusiv cele pentru accesul pe șantier. De asemenea, antreprenorul va obține, cu riscul și pe cheltuiala sa, orice alte facilități suplimentare din afara șantierului, care îi pot fi necesare la execuția lucrărilor care fac obiectul contractului”, sunt condițiile impuse de Primărie.

De precizat că și în comuna Oțeleni au fost alocate fonduri pentru refacerea drumurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *