Prima pagină » Local » Drumuri ca-n Evul Mediu la 10 km de Iași. Oamenii își rup mașinile în gropile pe care primăria nu are timp să le repare. Ciprian Grosu: „Nu am timp”

Drumuri ca-n Evul Mediu la 10 km de Iași. Oamenii își rup mașinile în gropile pe care primăria nu are timp să le repare. Ciprian Grosu: „Nu am timp”

08 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Drumuri ca-n Evul Mediu la 10 km de Iași. Cetățenii își rup mașinile în gropile pe care primăria nu are timp să le cârpească. Edilul comunei susține că l-a desemnat pe viceprimar să se ocupe de situațiile străzilor pentru că el are alte lucruri de rezolvat. Între timp, locuitorii susțin că drumul a devenit aproape impracticabil după ultima ploaie, iar pietrișul care a fost pus de primărie înainte de campania electorală a fost luat de ape.

Drumuri ca-n Evul Mediu la 10 km de Iași. Ieșenii nu mai pot intra cu mașinile

Nu este o noutate faptul că, în ultimii ani, zonele care înconjoară municipiul Iași s-au dezvoltat haotic. Mulți au ales să se mute din aglomerația orașului pentru liniștea din suburbii, însă toate astea au un preț. La fel se întâmplă și în localitatea Breazu, situată la doar 10 km de Iași. Povestea a început în urmă cu șapte ani, atunci când mai mulți ieșeni au decis să-și construiască locuințele aici.

Problema principală a fost drumul care era impracticabil. Cu toate astea, oamenii au pus mână de la mână și au făcut strada din banii proprii, reușind să-l facă circulabil. Astăzi, la peste șapte ani distanță, situația se prezintă la fel. Strada Vinului din Breazu arată deplorabil, iar localnicii nu știu ce să mai facă pentru a atrage atenția autorităților.

„Noi am făcut drumul ăsta acum șapte ani. Când am venit să ne facem casă, am venit și am pus trei mașini cu piatră. Nu aveam cum să circulăm. Pe atunci, primarul vechi nici măcar nu ne băga în seamă. Primarul actual a pus trei mașini de piatră, dar nu l-au tasat cum trebuie. A venit ploaia și a luat tot”, a declarat Costel B., locuitor pe strada Vinului din localitatea Breazu.

Și vecinii susțin același lucru. Mai ales după ploile din ultimele zile, situația drumului s-a înrăutățit.

„Este din ce în ce mai rău. Drumul e și în pantă, și cu ploile torențialele de zilele trecute, toată piatra s-a dus la vale. Sunt gropi, drumul s-a lăsat și, dacă ai o mașină mai joasă, plângi lângă ea. S-a promis că se face înainte de campanie, dar au trecut atâtea luni și toată lumea se face că plouă”, a declarat Gabriela, o altă localnică de pe strada Vinului.

Primarul comunei, Ciprian Grosu, a declarat că el nu are timp să se ocupe de aceste probleme, având oameni delegați să fie la curent cu situația drumurilor.

„Eu nu am cum să fiu la curent cu tot ce se întâmplă pe teren, l-am pus pe domnul viceprimar. Eu, ca și primar, nu pot să știu tot ce se întâmplă în comună, nu am timp”, a declarat Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Situația drumului de pe strada Vinului nu este singulară. Mai există și alte străzi în apropiere, care arată la fel. Rămâne de văzut dacă drumul care arată ca-n Evul Mediu, la 10 km distanță de Iași, unde oamenii își strică mașinile, va fi reparat sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *