Prima pagină » Sport » Drumul spre Wembley: Cum se prefațează semifinalele Ligii Campionilor
Drumul spre Wembley: Cum se prefațează semifinalele Ligii Campionilor

Drumul spre Wembley: Cum se prefațează semifinalele Ligii Campionilor

15 apr. 2024, 07:00,
în Sport

S-au jucat meciurile din prima manșă a „sferturilor” Ligii Campionilor și deja avem o idee despre cine s-ar putea califica în semifinale. Cele mai mari șanse le au Manchester City, Bayern Munchen, FC Barcelona și Atletico Madrid.

Manchester City este favorită principală la câștigarea trofeului, după cu informează casepariuristrainatate.com. Echipa antrenată de Pep Guardiola a remizat marți seară (3-3) pe terenul lui Real Madrid, în urma unuia dintre cele mai spectaculoase partide din istoria competiției.

Campioana Angliei a deschis scorul pe stadionul „Santiago Bernabeu” încă din minutul 2, prin portughezul Bernardo Silva. Camavinga a egalat în minutul 12, cu concursul lui Ruben Dias, care a deviat mingea în poarta proprie. Două minute mai târziu, Rodrygo i-a adus pe madrileni în avantaj.

Două șuturi senzaționale ale lui Foden și Gvardiol au făcut ca tabela de marcaj să indice 2-3 în minutul 71, însă elevii lui Ancelotti au avut reacție și au egalat din nou. Valverde a reușit o execuție spectaculoasă în minutul 77.

Este foarte posibil să asistăm la un deja-vu. Sezonul trecut, în semifinale, Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Real Madrid după o remiză în Spania (1-1). Probabil că succesul englezilor nu va mai fi la fel de categoric și în acest an, dar ei sunt mari favoriți în manșa secundă.

Bayern Munchen poate tranșa calificarea pe teren propriu

Tot marți, 9 aprilie, Arsenal și Bayern Munchen au făcut un egal spectaculos (2-2) la Londra. Bukayo Saka, cel mai bine cotat fotbalist englez în acest moment, a deschis scorul în minutul 12. Campioana Germaniei a întors rezultatul până la pauză, prin reușitele lui Serge Gnabry (minutul 18) și Harry Kane (minutul 32, din penalty). „Tunarii” au reușit să evite înfrângerea grație rezervei Leandro Trossard, care a trimis mingea în plasă în minutul 76. Gazdele au cerut penalty în ultimul minut de joc, considerând că Saka a fost faultat de portarul Neuer.

Meciul decisiv pentru calificare se joacă pe „Allianz Arena” din Munchen. Este un avantaj foarte mare pentru Bayern, care ar trebui să joace semifinala cu Manchester City.

Spectacol și pe „Parc des Princes”

Oaspeții au avut prima ocazie de gol în confruntarea dintre Paris Saint-Germain și FC Barcelona (2-3). Mingea trimisă cu capul de Lewandowski l-a depășit pe Donnarumma, dar a fost respinsă de pe linia porții de Mendes. Cu Lamine Yamal (16 ani) titular, Barca a marcat în minutul 37, prin Raphinha. PSG a întors scorul în numai trei minute (48 și 51), prin Dembele și Ferreira. Spectacolul Ligii Campionilor a continuat cu o nouă răsturnare de situație, Raphinha (minutul 62) și Christensen (minutul 77) înscriind pentru 2-3. Barcola (PSG) a trimis mingea în transversală în minutul 55.

Chiar dacă la PSG joacă Mbappe, FC Barcelona a dovedit că are echipă mai valoroasă pentru ansamblu. Catalanii au prima șansă la calificarea în semifinale.

Ghinion pentru Dortmund în fața lui Atletico

Cu Horațiu Moldovan tot pe banca de rezerve, Atletico Madrid a făcut un pas important spre calificarea în penultimul act  al competiției. Drumul spre victoria cu 2-1 contra Borussiei Dortmund a fost deschis de Rodrigo de Paul, care a profitat de o greșeală a lui Maatsen în minutul 4. La pauză era 2-0, după ce Lino a scăpat singur cu portarul Kobe și nu a greșit (minutul 32). Repriza secundă a aparținut Borussiei, care a redus din diferență prin Haller (minutul 81) și a avut două bare pe final, prin Bynoe-Gittens și Brandt.

Diego Simeone, antrenorul lui Atletico, știe foarte bine cum să apere un rezultat. Madrilenii sunt favoriți să se califice și să joace în semifinale cu FC Barcelona.

Așadar, în toate cele patru partide din sferturile de finală ale Ligii Campionilor au înscris ambele echipe. S-au marcat 18 goluri în total, însemnând o medie de 4,5 goluri pe meci. Returul (16-17 aprilie) se anunță la fel de spectaculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *