Prima pagină » Local » Drumul județean DJ 248 din Iași va fi modernizat! Consilierii județeni se vor reuni pentru a aproba proiectul
Drumul județean DJ 248 din Iași va fi modernizat! Consilierii județeni se vor reuni pentru a aproba proiectul

Drumul județean DJ 248 din Iași va fi modernizat! Consilierii județeni se vor reuni pentru a aproba proiectul

15 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Drumul județean DJ 248 din Iași va fi modernizat potrivit unui proiect de hotărâre pe care aleșii județului îl vor supune votului în această săptămână

Plenul Consiliului Județean se va reuni pe data de 16 octombrie 2024 pentru a supune votului mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la modernizarea drumului județean DJ 248 – limită cu Municipiul Iași – Intersecție centura Iași, km 4+345 – 7+670.

Drumul județean DJ 248 din Iași va fi modernizat! Proiectul așteaptă aprobarea plenului CJ

Potrivit informațiilor publicate, consilierii județeni vor aproba, în această săptămână, proiectul de hotărâre privind modernizarea unui tronson de 3,325 kilometri, situat pe drumul județean DJ 248.

„Drumul județean DJ 248 se întinde pe o lungime de 33,400 km, de la km 0+000, intersecția cu șoseaua Nicolina (limita municipiului Iași), până la km 33+400, limita județului Vaslui — localitatea Scânteia. Tronsonul propus pentru modernizare este de 3,325 km, de la km 4+345, intersecție cu șoseaua Nicolina (limita cu municipiul Iași), până la km 7+670, intersecția cu șoseaua de Centură Iași, din localitatea Lunca Cetățuii. Lungimea proiectată a drumului, în plan, este de 3,325 km, rezultată în urma adoptării noilor elemente geometrice în plan. Starea actuală a obiectivului analizat care necesită modernizat nu este una corespunzătoare, principala inconveniență fiind formarea ambuteiajelor, urmată de traficului ce se desfășoară greoi cu viteza redusă și consum mare de carburanți ai autovehiculelor, precum și degajării de noxe în cantități mari. Trotuarele pe sectorul analizat nu îndeplinesc condițiile de circulație pietonală și nu asigură accesul în condiții de siguranță și confort la proprietăți. Structura trotuarelor este variată pe unele sectoare – sunt realizate din pavaj – pe unele, cu dală de beton, și pe altele, sunt la nivel de pietruire. Lățimea acestora nu corespunde standardelor în vigoare, pe unele zone”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat.

Vor fi efectuate și lucrări la podul de pe DJ 248

Drumul județean DJ 248 traversează râul Ezăreni la kilometrul 5+300, prin intermediul unui pod pe o lungime de 20,68 metri. Inclusiv acesta va fi modernizat.

„În plan, podul se află în aliniament și este drept față de obstacolul traversat. În secțiune transversală, podul are 10 grinzi prefabricate din beton precomprimat, tip cu înălțimea de 72 cm și lungimea de 14.00 m, fiind solidarizate la partea superioară prin placa de suprabetonare din beton armat. Grinzile prefabricate reazemă pe infrastructuri, prin intermediul aparatelor de reazem. Calea pe pod este prevăzută cu o parte carosabilă de 7.90 m din asfalt și două trotuare pietonale de 2×1.75m. Trotuarul este delimitat de partea carosabilă prin intermediul parapetului rigid. Lățimea totală a podului este de 11.37 m. Siguranța pietonilor este asigurată de parapetul pietonal metalic, dispus pe grinda parapet. Accesul pe trotuarele podului se realizează prin intermediul rampelor din beton. Infrastructura este alcătuită din două culee masive din beton armat. Conform proiectului tehnic elaborat în 2008, pus la dispoziție de către beneficiarul lucrării, culeele podului sunt fundate indirect prin intermediul a câte 6 piloți, forați 11.02 m, și lungimea L – 12.00 m, solidarizați la partea superioară cu un radier de beton armat, cu grosimea de 1.50 m”, se mai arată în documentele publicate.

Drumul județean DJ 248 din Iași va fi modernizat, potrivit unui proiect de hotărâre pe care aleșii județului îl vor supune votului în această săptămână, pe data de 16 octombrie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`