Prima pagină » Local » Drumul județean 248, reparat cu bani europeni, a luat-o la vale. Costel Alexe, președinte CJ Iași, dă vina pe caniculă

Drumul județean 248, reparat cu bani europeni, a luat-o la vale. Costel Alexe, președinte CJ Iași, dă vina pe caniculă

02 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Drumul județean 248, reparat cu bani europeni, a luat-o la vale. Conducerea Consiliului Județean Iași dă vina pe caniculă și promite reparații. Este vorba despre artera care face legătura între județele Iași și Vaslui. Este una dintre cele mai importante și controversate șosele din județ, autoritățile investind bani grei în modernizare.

Drumul județean 248, reparat cu bani europeni, a luat-o la vale

Drumul județean 248 este varianta rutieră preferată de șoferii care fac naveta periodic între județele Iași și Vaslui. Este cu 6 km mai scurt de cât drumul național 24, cel care trece prin Bucium, fără pante serioase, cu multe curbe. De asemenea, acesta a devenit și un drum strategic, pentru a scoate traficul greu din Iași. La capitolul investiții și reparații, drumul județean 248 stă prost pentru că autoritățile l-au dat uitării.

Reabilitat și modernizat de o firmă din Vaslui în 2011, la câțiva ani distanță, au început să apară primele gropi și cratere în asfalt, iar de aici a început scandalul. Conducerea Consiliului Județean de atunci susținea că responsabili sunt reprezentanții societății care a efectuat modernizarea, iar pe cealaltă parte, firma susținea că şi-a îndeplinit obligația de întreţinere timp de cinci ani şi îşi cerea înapoi garanţia de bună-execuţie.

Adevărul s-ar afla undeva la mijloc și asta din cauză că pe șosea circulă autovehicule mai grele decât tonajul pentru care a fost proiectată. După ce craterele și gropile din asfalt au fost cârpite, drumul înregistrează alte probleme. Acum, în mai puțin de o lună, o parte s-a surpat pe raza comunei Mogoșești, într-o zonă denumită Șanta. Dacă autoritățile nu intervin pentru a remedia situația, se pot produce accidente grave, mai ales din cauza șoferilor care circulă cu viteză.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a transmis că știe situația din zonă și că angajații de la Drumuri și Poduri vor interveni pentru a reabilita. În plus, acesta a specificat că anual sunt efectuate lucrări de întreținere, însă acest lucru nu prea este vizibil.

„Știm situația și este normală. Din cauza căldurilor din ultima perioadă sunt probleme pe mai multe drumuri județene, dar și naționale. În perioada următoare, vom realiza lucrări de reparații. Să știți că, în fiecare an, cei de la Drumuri și Poduri realizează lucrări de întreținere, iar lucrurile sunt sub control”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Drumul județean 248, care a luat-o la vale după ce a fost reparat cu bani europeni, este una dintre cele mai importante șosele din județul Iași pentru că scoate traficul greu din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *