Prima pagină » National » ,,Drumul binelui” din România, inclus în Patrimoniul UNESCO. Unde se află drumul care străbate cele mai frumoase zone din țară
,,Drumul binelui” din România, inclus în Patrimoniul UNESCO. Unde se află drumul care străbate cele mai frumoase zone din țară

,,Drumul binelui” din România, inclus în Patrimoniul UNESCO. Unde se află drumul care străbate cele mai frumoase zone din țară

17 sept. 2024, 10:20,
Mirela Gabriela Todosi în National

,,Drumul binelui” din România a fost inclus în Patrimoniul UNESCO. Orice turist ar trebui să vadă acest drum măcar o dată în viață, iar experiența va fi de neuitat. Locul fascinant atrage mulți vizitatori anual, însă unii nu știu ce poveste ascunde ,,drumul binelui.” Iată unde se află drumul care străbate cele mai frumoase zone din țară.

,,Drumul binelui” din România, inclus în Patrimoniul UNESCO

,,Drumul binelui” este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Acesta a fost inclus recent în Patrimoniul UNESCO, iar pentru a atrage turiști în zonă a fost demarat și un proiect pentru ca persoanele să poată călători virtual pe acest drum de poveste. Este vorba despre drumul care duce către bisericile din Maramureș. Drumurile nu sunt asfaltate, însă pot fi străbătute ușor la pas sau cu mașina până la un punct. Traseul străbate păduri spectaculoase în care se ascund biserici de lemn cu o mare valoare istorică.

Parcurgând ,,drumul binelui”, turiștii pot vedea biserici cu o arhitectură unică, precum Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Bârsana, Biserica de lemn „Sf. Nicolae” din Budeş, Biserica de lemn „Sfânta Paraschiva” din Deseşti, Biserica de lemn „Naşterea Fecioarei” din Ieud – Deal, Biserica de lemn „Sfinţii Arhangheli” din Plopiş, Biserica de lemn „Sfânta Paraschiva” din Poienile Izei, Biserica de lemn ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Rogoz, Biserica de lemn „Sfinţii Arhangheli” din Șurdești. ,,Drumul binelui” atrage în fiecare an turiști, expriența fiind de neuitat. Drumul spectaculos a fost inclus în Patrimoniul UNESCO.

În Patrimoniul UNESCO a fost inclus și satul Biertan. Satul se află în Sibiu și este înconjurat de dealuri și peisaje de basm. Zona este încărcată de istorie, iar arhitectura caselor este unică. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. De asemenea, satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.”

„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.

Cel mai frumos traseu religios din țară

Unul dintre cele mai frumoase trasee turistice ecumenice din România este „Drumul mănăstirilor.” Drumul care străbate codrii seculari ai Voronei oferă priveliști spectaculoase, care se întind de la Vorona către Tudora și Coșula.  După aceea, trecând drumul național Botoșani-Iași și prin zona pitorească împădurită a comunei Copălău, traseul ajunge în comuna Sulița, unde se află Mănăstirea Cozancea. De pe „Drumul mănăstirilor” se ajunge ușor și la Mănăstirea Guranda dar și la Mănăstirea Agafton.

Turiștii români, dar și cei străini care parcurg acest traseu rămân impresionați de priveliște, dar și de mănăstirile cu o arhitectură deosebită. Vizitatorii consideră zona o adevărată oază de liniște, iar mulți preferă să parcurgă o bună parte din traseu mergând pe jos. „Drumul mănăstirilor” este ideal de parcurs pentru cei dornici de experiențe religioase deosebite, dar și pentru iubitorii de natură, având în vedere că traseul străbate codrii pitorești, zone sălbatice și împădurite, cu peisaje spectaculoase.

Unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară, ,,Drumul binelui”, a fost inclus în Patrimoniul UNESCO și atrage anual sute de turiștii. Dumul străbate peisaje de poveste, iar vizitatorii pot vedea biserici de lemn cu o arhitectură unică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *