Prima pagină » Local » Drum proaspăt asfaltat la Răducăneni, luat la vale de viituri. Primarul ridică din umeri: „Este problema firmei”

Drum proaspăt asfaltat la Răducăneni, luat la vale de viituri. Primarul ridică din umeri: „Este problema firmei”

23 iul. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu, în Local

Un drum proaspăt asfaltat din Răducăneni a fost luat la vale de viituri. Localnicii se plâng de calitatea proastă a lucrărilor și spun că noua arteră le-a adus mai multe probleme decât beneficii. Primarul ridică din umeri și spune că responsabilă este o firmă din Piatra-Neamț, care va efectua și reparațiile.

Drum proaspăt asfaltat, luat de viituri

Un drum asfaltat de doar două săptămâni a luat-o la vale din cauza ploilor torențiale de duminică, 21 iulie 2024. Reporterii BZI au reușit să stea de vorbă cu localnicii, care au mărturisit că era mai bine cu drumul de piatră decât cu cel nou asfaltat. În plus, pentru că firma răspunzătoare nu a realizat încă șanțurile și podețele, câțiva oameni nu pot ieși din curte cu căruța sau mașina, în fața porților formându-se șanțuri adânci și de peste jumătate de metru.

„A venit puternic de la deal și a luat tot. La un om în poartă, apa din șanț era la nivelul asfaltului. Trebuie să facă, au luat tuburile din porțile oamenilor și au lăsat așa. Asta e, așteptăm să refacă. De mult e proiectul drumului făcut, însă acum l-au asfaltat ca să câștige alegerile. Ziceau vecinii că aseară mergea apa pe sub asfalt. Era mai bun drumul pietruit. Nu aveam probleme”, a povestit o femeie care locuiește în zonă.

O altă localnică a declarat că de mai bine de o lună de zile nu poate ieși din curte cu căruța după ce podețul din fața porții i-a fost îndepărtat. Acum, pentru a ajunge până la magazin, femeia și-a pus singură trei stâlpi de beton, pe post de podeț.

„Nu mai ies cu căruța, stau cu calul flămând. Primarul a spus că o să facă, dar când nu știm. Au turnat de două săptămâni, dar a rupt apa foarte rău. Ei trebuiau să facă mai întâi șanțurile și apoi strada, dar au făcut invers”, a povestit localnica.

Primarul spune că este problema firmei

Primarul comunei Răducăneni, Viorel Ilie, a declarat că este la curent cu situația, însă cei care vor răspunde sunt reprezentanții firmei S.C DANLIN XXL, din Piatra-Neamț. Și asta pentru că lucrarea se află în garanție. În plus, acesta a adăugat că, momentan, zona este în lucru, iar localnicii nu au de ce să se îngrijoreze.

„Distrugerile nu sunt așa de mari. Doar o porțiune de vreo 30 de metri, loc unde trebuie construit o rigolă, s-a surpat puțin din asfalt. Asta e problema constructorului. Firma DANLIN a pregătit terenul și a turnat primul strat de asfalt, urmând să facă ei ridicarea capacelor, turnarea stratului de uzură și rigole cu acces la persoană. Este în garanția lor, ei vor face tot. Asta e natura, piatra se duce la vale, se mai întâmplă. Însă aici este șantier în lucru, cu contract, tot”, a declarat Viorel Ilie, edilul comunei Răducăneni.

Reporterii BZI au încercat în nenumărate rânduri să contacteze reprezentanții firmei DANLIN, din Piatra-Neamț, însă nu au primit niciun răspuns. Rămâne de văzut când vor fi reparate porțiunile din drumul proaspăt reabilitat care a fost luat la vale de viituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *