Prima pagină » Local » Droguri pentru copiii „de bani gata” din Iași! Fiu de preot, băgat după gratii! Zeci de mii de lei, mii de euro, arbalete și săbii descoperite de „mascați”!

Droguri pentru copiii „de bani gata” din Iași! Fiu de preot, băgat după gratii! Zeci de mii de lei, mii de euro, arbalete și săbii descoperite de „mascați”!

03 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Zeci de mii de lei, mii de euro, arbalete, săbii și droguri – toate acestea au fost descoperite de „mascații” care au răscolit județul în căutarea suspecților de trafic de droguri. În urma perchezițiilor, mai multe persoane au fost reținute, printre care și fiul preotului din orașul Târgu Frumos. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis ieri propunerea de arestare preventivă făcută pe numele suspecților de către procurorii DIICOT Iași

Droguri pentru copiii „de bani gata” din Iași! Mai multe persoane au fost încătușate în urma unor percheziții efectuate de oamenii legii. Acestea sunt suspectate de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Cei 6 suspecți au fost arestați aseară de Tribunalul Iași.

„Instanța admite propunerea formulată de DIICOT Iași. Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaților Gabriel Cosmin Machidon, Mihai Ceucă, Petru Bogdan Rusu, Iulius Petre Zugravu, Dan Andrei Hanganu și Valerică Mihai Bologa. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților”, au precizat ieri judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată de către suspecți.

Grupare atipică, fără un lider

Surse judiciare au afirmat ieri că, în cazul celor 6, este vorba despre o grupare atipică. Asta, în sensul că nu exista un lider, așa cum se întâmplă în cele mai multe cazuri similare. De asemenea, drogurile erau vândute prin intermediul unor dealeri. Aceleași surse au mai afirmat că, în ceea ce privește canabisul, acesta era distribuit „la colț de stradă”.
Pe de altă parte, drogurile mai tari, precum ecstasy-ul, ajungeau la tinerii „de bani gata” din județul Iași, care își permiteau să dea sume mai mari pe aceste substanțe interzise. După ce au obținut informații, anchetatorii i-au luat în vizor pe Iulius Petre Zugravu, fiul preotului din orașul Târgu Frumos, Gabriel Cosmin Machidon, Mihai Ceucă, zis „Mișu”, Petru Bogdan Rusu, zis „Boris”, Dan Andrei Hanganu și Valerică Mihai Bologa.

Percheziții de amploare, efectuate de polițiștii BCCO Iași în tot județul

Pe 1 septembrie 2020, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și SCCO Vaslui, au efectuat 18 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Iași.
Perchezițiile au fost efectuate la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Zeci de culturi de canabis și pastile ecstasy, descoperite de polițiști

Anchetatorii au afirmat că suspecții din acest dosar ar fi înființat mai multe culturi de canabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obținerii unor importante cantități destinate comercializării en-gros.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspecții au achiziționat cantități importante de droguri de mare risc (mdma-ecstasy, mdma-pulverulent), pe care, ulterior, le-au comercializat tinerilor de pe raza municipiului Iași și a orașului Hârlău. Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate două culturi de canabis indoor și outdoor, precum și droguri de mare risc”, au menționat anchetatorii.

10 persoane audiate, 6 propuse spre arestare preventivă

În urma perchezițiilor din urmă cu două zile, au fost duse, în vederea audierii, 10 persoane. În cursul zilei de ieri, procurorii au formulat o propunere de arestare preventivă, sub acuzațiile amintite, pe numele a 6 dintre aceste persoane.
Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, făcută de anchetatori pe numele suspecților Iulius Petre Zugravu, fiul preotului (https://www.bzi.ro/clocoteste-iasul-fiu-de-preot-retinut-din-cauza-drogurilor-smecheri-din-lumea-buna-pusi-pe-burta-de-mascati-4016972) din orașul Târgu Frumos, Gabriel Cosmin Machidon, Mihai Ceucă, zis „Mișu”, Petru Bogdan Rusu, zis „Boris”, Dan Andrei Hanganu și Valerică Mihai Bologa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *