Prima pagină » Cultural » Drob din ficat de pui. Rețetă simplă și gustoasă pentru masa de Paște

Drob din ficat de pui. Rețetă simplă și gustoasă pentru masa de Paște

12 apr. 2023, 12:11,
în Cultural

Drobul din ficat de pui este o rețetă simplă și gustoasă, pe care o poți prepara pentru masa de Paște. Toți membrii familiei vor îndrăgi acest fel de mâncare! Iată cum se prepară.

Perioada Paștelui ortodox se apropie cu pași repezi, motiv pentru care gospodinele caută tot felul de rețete, pentru a-și bucura invitații cu cele mai bune preparate. De această dată, noi îți propunem rețeta de drob din ficat de pui, care se pregătește ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente și, pe desupra, mai este și nemaipomenit de gustoasă.

Descoperă, în rândurile următoare, cum să prepari cel mai delicios drob din ficat de pui.

Drob din ficat de pui. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Pentru ca drobul din ficat de pui să aibă un gust extraordinar, care să te facă să te lingi pe degete, trebuie să conțină: 800 de grame de ficăței de pasăre, un praz mare sau trei legături de ceapă verde, patru căței de usturoi sau două legături de usturoi verde, o legătură de pătrunjel, sare și piper (câte o linguriță de fiecare sau după gust), o linguriță de ienibahar măcinat, cinci ouă, patru linguri de ulei de măsline și o linguriță de pesmet.

Primul pas în prepararea drobului este reprezentat de spălarea și curățarea ficatului de pasăre. El se curăță de pielițe, se pune într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă surplusul de apă. Apoi, într-o tigaie trebuie să pui două linguri de ulei de măsline, să îl lași să se încingă bine și să adaugi ficatul de pasăre. Pune un capac peste tigaie și lasă totul la înăbușit aproximativ 10 minute – câte cinci minute pe fiecare parte.

În momentul în care ficatul s-a înăbușit suficient, ia-l de pe foc și lasă-l să se răcorească, după care mărunțește-l cu ajutorul unei mașini de tocat sau al unui robot de bucătărie.

Apoi ia prazul și taie-l pe toată lungimea lui. Nu uita să-l speli bine între foițe, fiindcă acolo se poate acumula pământ sau praf. Taie-l feliuțe și călește-l ușor în tigaie, cu două linguri de ulei de măsline, cât să se înmoaie puțin.

Următorul pas este să iei un castron mare, să pui în el ficatul mărunțit și zeama lăsată de el în timpul înăbușirii, prazul, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat, sarea, piperul și ienibaharul (după gust). Adaugă și ouăle și amestecă bine toate ingredientele.

Pregătește o tavă de chec, unge-o cu puțin ulei și tapeteaz-o cu pesmet sau gris. Pune compoziția de drob în tavă și lasă tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 180 de grade, până când drobul capătă un aspect ușor rumen.

Lasă drobul din ficat de pui să se răcească, apoi porționează-l și servește-l alături de ouă roșii, salată de boeuf și alte bunătăți care se mai află pe masa de Paște.

Poftă bună!

Secretele unui drob din ficat de pui reușit

Pentru ca drobul să-ți iasă ca la carte, trebuie să ai mare grijă să nu-l prăjești, ci să-l înăbuși. În cazul în care scade prea mult apa lăsată de ficat, poți să mai adaugi puțină apă.

De asemenea, în cazul în care nu îți place pătrunjelul, îl poți înlocui cu mărar proaspăt. În acest fel, conferi drobului un gust inconfundabil.

Poți îmbrăca drobul în aluat, pentru a crea un aperitiv gustos și sățios. Îl poți prepara singură sau îl poți cumpăra gata făcut. Cel mai bun este foietajul pufos, pe care să îl dai cu ou și să pui peste câteva semințe de susan, pentru un aspect plăcut și o aromă deosebită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024