Prima pagină » Culinar » Drob de miel fără prapure. De ce depinde gustul desăvârșit a felului de mâncare?

Drob de miel fără prapure. De ce depinde gustul desăvârșit a felului de mâncare?

06 sept. 2023, 12:00,
în Culinar

Chiar dacă multe gospodine doresc să pregătească un drob de miel fără prapure trebuie să știți că acesta este un preparat tradițional delicios, rețeta acestuia implicând folosirea de prapur sau ficat de miel. Dacă doriți să pregătiți un drob de miel fără prapur, puteți să încercați și alte ingrediente înlocuitoare.

Pentru a pregăti un drob de miel fără prapure aveți nevoie de 200 gr de mazăre verde (proaspătă sau congelată), 200 gr de ciuperci (cum ar fi ciuperci champignon), 200 gr de fasole albă (fiartă și scursă) și de o ceapă mare, tocată mărunt. De asemenea, veți avea nevoie și de 2 căței de usturoi, mărunțiți, 2 ouă, 100 gr de pesmet, 100 ml de lapte vegetal (de soia, migdale, etc.) și 2 linguri de ulei de măsline. În plus, pentru o aromă deosebită a felului de mâncare tradițional aveți nevoie de o lingură de verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar sau tarhon), tocată fin, sare și piper după gust și ulei pentru uns forma de copt.

Drob de miel fără prapure. Cum să înțelegi că felul de mâncare este copt

Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite puteți să începeți pregătirea felului de mâncare. Întâi de toate preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de copt (cu dimensiunile potrivite pentru drob). În paralel, într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin moi și translucide. Adăugați ciupercile tăiate cubulețe și mazărea și gătiți-le până când se înmoaie și se evaporă lichidul.

Într-un castron mare, combinați fasolea albă fiartă și scursă cu conținutul din tigaie (ciuperci, mazăre, ceapă, usturoi). Folosiți un blender sau un procesor de alimente pentru a mărunți aceste ingrediente până obțineți o pastă omogenă. Adăugați ouăle, pesmetul, laptele vegetal, verdeața tocată și condimentele (sare și piper) în castronul cu amestecul de legume și amestecați bine.

Turnați amestecul în forma de copt și nivelați suprafața. Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când devine auriu și se întărește. Verificați cu o scobitoare, care trebuie să iasă curată când este înfiptă în drob.

Lăsați drobul să se răcească în formă timp de câteva minute înainte de a-l tăia și a-l servi. Aceasta este o variantă delicioasă de drob de miel vegetarian, fără prapur sau carne de miel. Poate fi savurată la orice sărbătoare.

Secrete de la țară pentru a pregăti un drob de miel absolut delicios

Pregătirea unui drob de miel absolut delicios implică atenție la detalii și folosirea ingredientelor de cea mai bună calitate. Cel mai important este să alegeți ingrediente proaspete de calitate.  Carnea de miel trebuie să fie proaspătă și de calitate superioară. Alegeți o carne de miel de la un furnizor de încredere sau de la un abator local, dacă este posibil.

De asemenea, este foarte important să pregătiți ingredientele corect. Spălați și curățați bine toate ingredientele, inclusiv prapurul și legumele folosite în compoziție. Folosiți condimente proaspete și uscate de calitate, precum cimbru, măghiran, busuioc, usturoi și piper. Acestea adaugă arome delicioase. Folosiți puțină sare, dar ajustați-o după gust.

Mixați sau tocați ingredientele pentru compoziție astfel încât să obțineți o textură uniformă, dar nu excesiv de fină. Unele bucăți mici pot oferi drobului o textură mai interesantă. Grăsimea este esențială pentru a obține un drob moale și suculent. Asigurați-vă că folosiți suficientă untură sau ulei în compoziție.

Coaceți drobul de miel fără prapure la temperatura corectă și timpul potrivit. Păstrați un ochi atent asupra lui în timpul coacerii pentru a evita uscarea excesivă. Înainte de coacere, puteți înveli drobul în frunze de viță sau bacon pentru a-l proteja și a adăuga arome suplimentare.

Bugetul.ro
Dispare lacul din București văzut de milioane de localnici măcar o dată în viață. Totul se transformă într-un spațiu dedicat activităților sportive
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
a1.ro
Jennifer Lopez, accident vestimentar la un concert caritabil. Decolteul prea adânc a lăsat la vedere tot ce ascundea sub rochie
Playtech.ro
Bancnota românească pe care o cumpără colecționarii cu 2500 de lei. Nu este rară, mulți încă o au acasă
observatornews.ro
Au venit să aprindă lumânări pentru ruda moartă în accident şi au găsit încă un cadavru, la şase ore de la incident. Filmul tragediei din Botoşani
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ce să faci să nu mai plângi când tai ceapa. Secretul marilor bucătari
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
A erupt și spune tot ce știe despre George Simion. Dezvăluiri teribile despre banii publici și planul pe care îl avea cu Georgescu
Playtech.ro
Românii care își distrug buletinele și pașapoartele pe TikTok riscă amendă. Ce spune legea despre acest trend periculos
Dailybusiness.ro
Iunie 2025 aduce odihna binemeritată. Zile libere extinse și drepturi sporite pentru angajați
RomaniaTV
BOMBĂ în showbiz! Despărțire în familia Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur! Ea deja a plecat de acasă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Becali îl DISTRUGE pe Simion: ''A luat-o razna și ia substanțe. Primește ordine din Austria. E un om terminat. La revedere, pentru mine nu mai există''
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 mai 2025
22 mai 2025