Prima pagină » Culinar » Drob de ciuperci de post. Un preparat savuros și sănătos

Drob de ciuperci de post. Un preparat savuros și sănătos

31 ian. 2024, 10:04,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o mâncare delicioasă în zilele cu restricții alimentare, putem face un drop de ciuperci de post. Acesta este sățios, gustos și merge servit la orice masă. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Iată cum să obții la tine în bucătărie un preparat savuros și sănătos.

Drob de ciuperci de post

Când vine vorba de preparatele culinare de post, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase. De la o tocană de legume cu orez până la niște sarmale de post sau o porție de fasole verde cu usturoi, toate sunt delicioase, ușor de făcut și pe placul multora.

Un preparat savuros, rafinat și aromat, perfect de servit în zilele cu restricții alimentare este drobul de ciuperci de post. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Drobul de ciuperci este recomandat și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

La fel de bine, putem pregăti și niște ciuperci umplute gătite la cuptor. Acestea merg perfect la o zi festivă alături de alte bucate alese. Pentru savuroasele ciuperci umplute de post vom avea nevoie de 12 ciuperci mari, de preferat champignon, 2 linguri de morcov ras, 1 ceapă, 1 ardei kapia sau 1 ardei gras, 2 căței de usturoi, jumătate de legătură de pătrunjel, ulei de floarea-soarelui, sare, piper măcinat și un vârf de cuțit de boia. Pentru iubitorii de mâncăruri rafinate ideal este un escalop de pui cu ciuperci. Acesta este rafinat, are un aspect deosebit și va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă. Escalopul de pui cu ciuperci poate fi servit ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat aromat, sățios și sănătos. Acest fel de mâncare se servește cu mămăliguță, cu piure sau cu orice tip de garnitură.

Drobul de ciuperci de post este savuros, sățios și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătim o mâncare delicioasă în zilele de post

Pentru un gustos drob de ciuperci de post vom avea nevoie de 500 g de ciuperci, 2 cepe, 2 legături de pătrunjel, 2 legături de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 5 linguri de făină, sare, 1 linguriță de ierburi italienești uscate și ulei de măsline.

Se curăță ciupercile, se spală și se taie cubulețe apoi se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă după aceea ceapa la rumenit ușor. Se toacă și verdeața mărunt apoi se adaugă în tigaie și se potrivește gustul cu condimentele.

Peste ciuperci se pun 5 linguri de făină și se amestecă ușor în tigaie. Compoziția obținută se răstoarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Se coace drobul timp de 40 de minute, apoi se scoate, se lasă la răcit și se feliază pentru a fi servit.

Drobul de ciuperci de post este delicios și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *