Prima pagină » Culinar » Dressing cu iaurt și muștar, perfect pentru salate! Îl poți face în mai puțin de 5 minute

Dressing cu iaurt și muștar, perfect pentru salate! Îl poți face în mai puțin de 5 minute

17 iul. 2024, 12:50,
BZI.ro, în Culinar

Cel mai bun dressing cu iaurt și muștar este și foarte simplu de preparat, acesta se potrivește de minune cu salatele, dar e excelent și la fripturi, frigărui și chiar paste.

Dressingul cu iaurt și muștar conține arome care dau o conotație proaspătă și o aromă bine definită salatei. Un dressing cu iaurt poate fi creat pe baza simplei inspirații de moment, fără a urma neapărat o rețetă.

Cum se face un dressing cu iaurt și muștar pentru orice salată

Pentru prepararea acestui dressing cu iaurt și muștar aveți nevoie de ½ cană iaurt, 2 linguri muștar, 2 – 3 linguri miere sau după gust, 2 linguri suc de lămâie, 2 linguri oțet de mere, 1 – 2 căței de usturoi, tocați mărunt, ½ linguriță de sare, ½ linguriță de piper negru măcinat. Cantitățile ingredientelor din dressing se pot ajusta în funcție de gustul fiecăruia. De asemenea, iaurtul se poate alege mai degresat sau mai cremos, însă trebuie ales unul de calitate pentru a nu fi prea zemos.

În ceea ce privește modul de preparare, se pun ingredientele într-un bol, mai puțin sarea și piperul. Se amestecă bine iar pentru o compoziție omogenă se bate cu telul sau se amestecă bine cu mixerul, condimentând cu sare și piper la final.
De asemenea, se pot adăuga și ierburi aromatice precum pătrunjel, mentă, mărar, fire ceapă, leurdă și chiar usturoi.
Se acoperă bolul și se ține la rece până la servire, acesta este un dressing perfect pentru salatele preparate în sezonul cald.

Cu ce putem asezona salatele

Salata Caesar este o salată care se îmbină perfect cu acest dressing cu iaurt și muștar, iar realizarea acestei rețete este foarte ușoară, rezultatul fiind extra gustos și sănătos.

Aveți nevoie de 300 gr piept de pui, 200 gr roșii cherry, 250 gr salată iceberg, 3 felii brânză Provolone ș 4 bucăți de anșoa.
Se pune salata spălată și tăiată într-un bol, se adaugă roșiile tăiate în 4, pieptul de pui făcut la grătar/cuptor care trebuie tăiat în felii subțiri, brânza tăiată în cubulețe și fileurile de anșoa tocate mărunt. După care se adaugă dressingul cu iaurt și muștar și se amestecă cu grijă, la final puteți servi salata cu crutoane.
Puteți de asemenea să combinați salata Caesar și cu un sos de rodie sau unul de hrean, în funcție de gustul pe care doriți să-l dați salatei.

O altă variantă este salata de cartofi la care se poate adăuga sosul cu iaurt și muștar. Tot ce trebuie să faci este să speli bine cartofii și să-i pui la fiert după ce i-ai curățat de coajă.
După ce începe apa să fiarbă, se adaugă puțină sare iar după ce sunt bine fierți, se scurg de apă, se trec printr-un jet de apă rece și se taie în bucăți mari.
O să aveți nevoie de unt pe care îl topeți și peste care puneți niște usturoi zdrobit, lăsați pe foc 2 minute după care îndepărtați usturoiul  pentru a adăuga cartofii. Usturoiul se strivește și se adaugă în dressing.
Se toacă o ceapă roșie mărunt și se macerează în oțet până sunt gata restul ingredientelor.
Într-un bol se pune dressingul cu iaurt și muștar, cartofii fierți și ceapa roșie după care se amestecă ușor și se servește după ce stă câteva minute la frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *