Prima pagină » Eveniment-Social » DRDP Iași a revenit la sediul în care a funcționat timp de mai bine de jumătate de secol
DRDP Iași a revenit la sediul în care a funcționat timp de mai bine de jumătate de secol

DRDP Iași a revenit la sediul în care a funcționat timp de mai bine de jumătate de secol

08 mart. 2021, 16:12,
BZI.ro, în Eveniment-Social

De la începutul lunii martie, DRDP Iași a revenit la sediul în care a funcționat timp de mai bine de jumătate de secol, din Str. Gh. Asachi nr. 19, din zona Copou, municipiul Iași.
Mutarea vine după o perioadă de aproximativ doi ani în care instituția a funcționat cu chirie în sediul din Șos. Națională nr. 23, în baza unui contract încheiat în anul 2018.

Decizia mutării are la bază recomandările Curții de Conturi și ale Consiliului de Administrație al CNAIR SA privind valorificarea spațiilor proprii, urmând ca în trei ani să fie demarată construirea unui sediu nou sau achiziționarea unui imobil dintre cele existente deja pe piață.

Recomandările au fost avansate ca urmare a prețului ridicat al chiriei pentru sediul din Șos. Națională nr. 23, de 15,5 euro/mp, pentru o suprafață de 2.458 mp, conform contractului inițial încheiat cu SC Ștefana SRL Iași. În aceste condiții, soluția adoptată de CA al CNAIR SA a fost rezilierea contractului cu SC Ștefana SRL și mutarea în sediul din Str. Gh. Asachi nr. 19.

Pierdere de 1 milion de euro la DRDP după o afacere derulată de unul dintre acoliții fostului șef al CJ, Maricel Popa

Lovitură pentru o mare instituție regională cu sediul în Iași. La clădirea din zona Podu de Piatră, DRDP plătește 39 de mii de euro pe lună, în timp ce la fostul sediu din Copou chiria e de numai 6.700 de euro pe lună. Decizia a fost luată de conducerea centrală a companiei, la mijloc fiind și o anchetă a procurorilor anticorupție pentru suma colosală plătită de DRDP Iași mai mulți ani în spațiul în care s-a mutat

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, instituție care gestionează drumurile naționale din zona Moldovei, revine în sediul din strada Gh. Asachi, nr.19. După ce în 2019, DRDP s-a mutat pe Șoseaua Națională, nr. 23, consiliul de administrație de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis revenirea în vechiul sediu. Detaliile din spatele acestei afaceri sunt incredibile, la mijloc fiind și o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru prețul exorbitant plătit de DRDP drept chirie.

Din februarie 2019 și până în ianuarie 2021, costurile plătite de DRDP Iași pentru spațiul din Șoseaua Națională ajung la circa 936 de mii de euro. Clădirea din Șoseaua Națională aparține lui Ștefan Covalciuc, un afacerist controversat, un apropiat al lui Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași. Contractul cu Covalciuc a fost încheiat pe 5 ani, însă poate fi denunțat oricând. Părțile s-au înțeles, iar Covalciuc va primi chiria pe încă 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *