Prima pagină » Actualitate » Dramele pandemiei. Povestea surorilor infectate cu Covid-19 care au refuzat sa meargă la spital. Un medic a încercat să le convingă preț de câteva ore
Dramele pandemiei. Povestea surorilor infectate cu Covid-19 care au refuzat sa meargă la spital. Un medic a încercat să le convingă preț de câteva ore

Dramele pandemiei. Povestea surorilor infectate cu Covid-19 care au refuzat sa meargă la spital. Un medic a încercat să le convingă preț de câteva ore

09 nov. 2021, 12:45,
în Actualitate

Dr. Sandra Alexia, într-o postare pe pagina personală de Facebook, a povestit drama a două surori infectate cu noul coronavirus și care refuzau să meargă la spital deși se aflau în stare gravă. Acesta relatează că a avut nevoie de mai multe ore pentru a le convinge, fetelor fiindu-le frică de ce ar putea păți în spital.

Din nefericire, pentru una dintre surori a fost prea târziu, aceasta decedând la scurt timp din cauza infecției cu COVID-19.

Două surori infectate cu Covid-19 au refuzat să meargă la spital chiar și la insistențele medicului

Un medic a povestit pe pagina de Facebook, faptul că a avut nevoie de mai multe ore pentru a convinge două surori infectate cu COVID-19, pentru a merge la spital să primească tratament adecvat. Acestora le era frică din cauza a tot ce au văzut la televizor că s-ar întâmpla prin spitale, motiv pentru care au decis să se trateze acasă.

„Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai știu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport și mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt. În fundal se auzea tușind sora cea mică, leat cu mine. Cineva din familie le-a dus la insistența mea un pulsoximetru…pozele ecranului mi-au tăiat și mie respiratia: 51% și 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica față de ‘ororile din spital’ de care auziseră la televizor le paralizase”, a scris Sandra Alexiu.

Una dintre surori a murit în spital

Dr. Sandra Alexia a mai adăugat faptul că în ciuda eforturilor depuse de medici, pentru una din fete a fost prea târziu, aceasta decedând la spital. Sora cea mare a recunoscut doctorului faptul că regretă că nu a ascultat mai din timp, sora ei putând fi acum salvată.

„Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile și pentru amintirea ei și a celorlalți pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră. Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei și cât de mare e diferența față de ce a văzut la televizor și felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei”, a mai adăugat medicul.

Dr. Sandra Alexia atrage atenția asupra dezinformării

Doctorul încheie postarea de pe Facebook, prin atragerea atenției asupra dezinformării. Aceasta trimite un mesaj pentru toți cei care practică dezinformarea să nu-și găsească liniștea atâta timp cât victimele informațiilor transmise de ei mor.

„De ce se întâmplă asta? Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor ‘live’ uri de pe social-media să-și găsească liniștea atunci când și femeia asta amărâtă de la țară va fi împăcată”, a încheiat medicul Sandra Alexiu.

Un bărbat infectat cu COVID-19 a decedat în ziua în care soția lui a născut

La sfârșitul lunii trecute, un bărbat infectat cu noul coronavirus a murit la Spitalul Județean Pitești chiar în ziua în care soția sa a născut. Medicii au declarat faptul că în momentul în care bărbatul a fost intubat, acesta nu a mai apucat să afle că soția s-a a născut cu bine un copil și că va fi tată.

„Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID. Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat. Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng și acum”, a povestit, pe Facebook, purtătorul de cuvânt la Spitalul Județean de Urgență Pitești, Cristina Mihaela Cazacu.

De asemenea, un alt caz este al unui bărbat din Vaslui care a fugit din spital deși era încă infectat cu Covid-19. Acesta a fost găsit de autorități mort pe marginea drumului la câțiva metrii distanță de casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *