Prima pagină » National » Dramele din viața marelui actor Vladimir Găitan: „A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea”

Dramele din viața marelui actor Vladimir Găitan: „A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea”

10 nov. 2020, 23:30,
Antonia Ceausu în National

Dramele din viața marelui actor Vladimir Găitan. Acesta a avut o viață în care a fost în lumina reflectoarelor însă a trecut prin numeroase problemele și evenimente tragice. Părinții marelui actor au decedat la opt zile diferență unul față de celălalt. Șocul pierderii a fost unul imens. A fost diagnosticat cu cancer în urmă cu 33 de ani. Din fericire, alături de acesta a fost soția sa cu care a avut o relație de aproape 45 de ani.

A rămas în imaginea tuturor cu rolul fabulos pe care l-a avut în filmul “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. A fost admirat de-a lungul anilor pentru că a reușit să păstreze imaginea impunătoare pe care adesea o avea în filme, păstrându-se mereu la distanță de superficialitate.

„Eu cred în ideea de educaţie. Cu ce vezi acasă cu aia mergi şi tu în drumul tău după aceea. Şi în casa mea a fost dragoste între mama şi tata. Au fost doi oameni care au trecut peste obstacole împreună şi s-au iubit extraordinar. Din păcate, i-am pierdut în opt zile pe amândoi. Am făcut două înmormântări la Suceava. A fost cumplit. Au venit aşa una după alta. Exemplul lor l-am urmat cu soţia mea şi suntem de 45 de ani împreună”, mărturisea Vladimir Găitan.

Deși era iubita colegului său Vlad Rădescu, Vladimir Găitan nu și-a putut lua gândul de la frumoasa unguroaică Tunde. Acesta a cucerit-o și în numai trei luni s-au căsătorit.

„Eram în armată şi se turna, la Arad, un film despre eroii de la Paulisi. Mi-au aprobat să particip la filmări şi se considera că fac şi armata. M-au lasat să stau la hotel. Două luni, cât au durat filmările, am avut un statut privilegiat. Într-o zi eram liber, pentru că filmasem noaptea. Stăteam pe terasa Restaurantului Astoria cu trei colegi şi beam bere. Am văzut nişte picioare superbe şi am întrebat ale cui sunt. Mi s-a spus că n-am nicio şansă, pentru că este iubita colegului meu de cameră, Vlad Rădescu. Ca sa nu mai lungesc povestea, i-am cam furat iubita. Am înţeles că ei doar se cunoşteau, iar ea venise în ziua respectivă să-l invite la masă’’, povestea el.

Deși norocul în dragoste nu l-a ocolit acesta a întâmpinat dificultăți în privința sănătății. Acum mai bine de treizeci de ani acesta a fost diagnosticat cu cancer. Acesta a reușit în toți acești ani să treacă peste nenumărate obstacole. Lupta cu boala a fost una crâncenă. Începând cu traiul cumpătat pe care și l-a însușit, până la transfuziile de sânge și schema de tratament vastă pe care acesta a respectat-o cu sfințenie l-au făcut să se trasnsforme într-un remarcabil războinic pentru viață.

“O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere. Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular e iminent.

Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc. Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile”, povestea în urmă cu ceva timp actorul.

Cuplul Găitan a dus o luptă continuă pentru a putea deveni părinți. Viața i-a pus la grea încercare când Tunde a pierdut șapte sarcini. Din fericire au fost binecuvântați cu doi copii. Gloria a împărtășit pasiunea tatălui său li a devenit actrițp. În privința lui Alexandru, acesta a ales să urmeze o carieră în finanțe în Londra. Acolo și-a întemeiat o familie cu o femeie cu origini chinezo-thailandeză. Împreună aceștia au o fiică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *