Prima pagină » Titlurile zilei » Drama unui pușcăriaș din Copou! A refuzat să facă sex cu toți colegii din celulă, iar viața i s-a transformat într-un coșmar. A fost ars și înțepat cu acul spre amuzamentul deținuților ieșeni! (Exclusiv)
Drama unui pușcăriaș din Copou! A refuzat să facă sex cu toți colegii din celulă, iar viața i s-a transformat într-un coșmar. A fost ars și înțepat cu acul spre amuzamentul deținuților ieșeni! (Exclusiv)

Drama unui pușcăriaș din Copou! A refuzat să facă sex cu toți colegii din celulă, iar viața i s-a transformat într-un coșmar. A fost ars și înțepat cu acul spre amuzamentul deținuților ieșeni! (Exclusiv)

05 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un deținut a contestat în instanță o decizie a judecătorului delegat în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași. În timpul procesului, un alt deținut a povestit clipele de groază prin care a trecut când a ajuns după gratii. Bărbatul a spus că a fost bătut și supus unor chinuri de neimaginat, pe motiv că a refuzat să facă sex cu colegii de celulă

„Botezul” noilor deținuți, în Penitenciarul Iași! O persoană privată de libertate a făcut mărturii de groază din spatele gratiilor! Totul a ieșit la iveală în cadrul unei contestații, formulată de către un alt deținut.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat o decizie în ceea ce privește contestația împotriva hotărârii judecătorului delegat din închisoarea din Copou, contestație formulată de către I.A.A.

„Instanța respinge, ca nefondată, contestația formulată de persoana privată de libertate I.A.A., în prezent deținut în Penitenciarul Iași, împotriva încheierii din 13 martie 2020, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Iași. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Un deținut s-a plâns că i s-a interzis să facă unele cumpărături

Procesul intentat de către deținutul I.A.A. a început pe 8 aprilie 2020. Acesta a contestat o decizie a judecătorului delegat în Penitenciarul Iași. Tânărul de 21 de ani a fost nemulțumit de sancțiunea primită, după ce a fost acuzat că ar fi lovit un alt deținut. El a povestit că, pe 28 februarie 2020, Comisia de Disciplină din cadrul Penitenciarului Iași l-a sancționat prin suspendarea dreptului de a primi și cumpăra bunuri pentru o perioadă de 2 luni.

„Pe data de 15 februarie 2020, în jurul orei 23:30, în camera E 9.14, deținutul I.A.A. l-a agresat fizic pe deținutul M.B. Pe 13 martie 2020, judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Iași a respins, ca nefondată, plângerea petentului. S-a reținut în motivare faptul că, din actele de cercetare efectuate, rezultă că I.A.A. se face vinovat de săvârșirea actelor de violență împotriva unui alt deținut, faptă ce constituie abatere disciplinară. În cadrul Comisiei de Disciplină, persoana condamnată a recunoscut abaterea disciplinară săvârșită, precizând că i-a dat o palmă după cap deoarece, anterior, îi solicitate acestuia să nu mai facă gălăgie”, au menționat reprezentanții Penitenciarului Iași.

Mărturii de groază: „Am fost ras în cap, înțepat cu un ac de seringă și am fost fript cu un material plastic de la ambalajul unei pâini!”

Pe de altă parte, audiat în fața instanței de judecată, prin videoconferință, martorul M.B. a susținut că deținutul i-a dat două palme, una peste umăr, iar cealată – după cap. Totuși, acesta a subliniat că I.A.A. nu ar avea vreo vină, gestul făcut fiind la îndemnul celorlalți deținuți din cameră.

„Am fost dus în baie și am fost obligat să întrețin raporturi sexuale cu toți cei din cameră. La refuzul meu, deținuții au început să mă lovească, cu pumnii și picioarele, în zona capului și pieptului. Am fost ras în cap fără acordul meu, am fost înțepat cu un ac de seringă în piciorul stâng și am fost fript cu un material plastic de la ambalajul unei pâini”, a povestit M.B.

Însă I.A.A. a susținut o altă variantă.

„Pe data de 15 februarie 2020, M.B. se juca prin cameră cu D. și aveau un ac, iar eu dormeam. M-am trezit din somn și le-am zis să nu mai facă gălăgie, apoi m-am culcat la loc. După ce m-am trezit din nou, D. fugea după M.B. cu acel ac”, a subliniat I.A.A.

Ceilalți deținuți au recunoscut agresiunea

Magistrații i-au audiat și pe ceilalți deținuți din celulă. Astfel, I.M.D. a precizat că M.C. l-a luat pe M.B. și i-a dat foc la picioare, i-a dat câteva palme și niște picioare, împreună cu F.D. și V.G.

„Am găsit o seringă și m-am jucat cu el și cu M.C., iar M.C. l-a tuns cu bicul în cap”, a spus I.M.D. cu privire la incident.

De asemenea, D.V.G., un alt deținut, a spus că M.B. nu a fost agresat sexual de nimeni, fiind doar tuns în cap și agresat fizic.

„I-au dat toți din cameră o palmă sau două, dar nu mai mult. Eu i-am dat o palmă și un picior, atât”, a arătat D.V.G.

La rândul său, deținutul M.C. a declarat că I.D. a înțepat victima cu acul și l-a zgâriat cu o sârmă pe față, după care l-a tuns. Conform acestuia, mai apoi, toți din celulă i-au dat cu pumnii și picioarele. De altfel, în momentul în cre a ajuns la cabinetul medical din Penitenciarul Iași, victima a susținut că a fost agresată fizic de către toți colegii de celulă, nu că ar fi fost agresat sexual. La final, judecătorii au respins contestația formulată de I.A.A. în cadrul acestui scandal, ce privește „botezul” noilor deținuți în Penitenciarul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *