Prima pagină » Titlurile zilei » Drama unei mame din Iași care nu își poate vedea copiii! Vasilica Mihăilă, despre soțul care ar fi otrăvit-o: „Îi învață pe copii să mă urască!” – GALERIE FOTO/VIDEO

Drama unei mame din Iași care nu își poate vedea copiii! Vasilica Mihăilă, despre soțul care ar fi otrăvit-o: „Îi învață pe copii să mă urască!” – GALERIE FOTO/VIDEO

21 iul. 2022, 02:00, 15 ,
Andreea Andrei în Titlurile zilei

De mai bine de un an de zile, Vasilica Mihăilă trăiește o dramă. Aceasta nu își poate vedea copiii, ba mai mult, susține că soțul său este violent și că ar fi otrăvit-o. Femeia a câștigat custodia copiilor, dar tatăl lor refuză să respecte hotărârea judecătorească.

Divorțul dintre soții Eduard Lucian Mihăilă și Vasilica Mihăilă este de mai bine de un an pe mesele instanțelor de judecată. Bărbatul ar refuza să colaboreze cu „viitoarea fostă soție” și, din acest motiv, Vasilica Mihăilă nu își poate vedea copiii. Aceasta a descoperit că soțul său i-ar fi pus un medicament puternic, Rispolept, în cafea. De asemenea, tatăl ar învăța copiii să se comporte urât cu ea, ba chiar să o bată.

Nu își poate vedea copiii, cu toate că instanța de judecată i-a încredințat custodia

Vasilica Mihăilă s-a căsătorit cu Eduard Lucian Mihăilă în 2007. Aceștia au 3 copii minori, de 11, 9, respectiv 6 ani. Femeia își acuză soțul că nu respectă hotărârea judecătorească, prin care îi este încredințată custodia copiilor. Procesul de divorț a început pe data de 14 mai 2021.

„Din cauza infidelității repetate și a violenței asupra mea și asupra copiilor noștri, am decis să pun punct acestei căsnicii. Am fost nevoită să mă retrag din locuința familiei, pentru că soțul a încercat să îmi sustragă cheile, telefonul și încasările salonului din acea zi”, a declarat Vasilica Mihăilă.

Aceasta a apelat la Poliție, deoarece nu se simțea în siguranță, și imediat a început să adune actele necesare pentru procesul de divorț. Pentru că soțul ar fi violent, Vasilica a „locuit” pentru aproape 6 luni în salonul pe care îl administrează.

Deși a câștigat custodia, nu are voie să se apropie de copii

Procesul de divorț a avut mai multe termene, iar, în urma deciziei definitive, custodia copiilor a fost încredințată mamei.

„Am încercat să țin legătura cât de mult am putut cu ai noștri copii. Soțul s-a împotrivit, a schimbat cheile de la casă, poartă, garaj… Nu îmi permitea nici cu Poliția să merg să îi văd! Stăteam cu Poliția la poartă, iar soțul nu îmi permitea să îmi văd copiii. Până la urmă, în vara lui 2021, chiar el a solicitat o ordonanță prin care a cerut ca cei 3 minori să aibă domiciliul stabil la tată, în Valea Lupului. A mai cerut ca eu să plătesc pensie alimentară”, povestește Vasilica Mihăilă.

Mama copiilor a făcut apel la această decizie judecătorească și a avut câștig de cauză, dar tatăl micuților refuză să respecte această hotărâre.

„În apel, instanța a considerat că soțul meu este un pericol pentru mine și pentru copii, astfel, l-a evacuat din casa familiei, la 1 noiembrie 2021. Soțul nu s-a așteptat să piardă acest proces, motiv pentru care nu a cerut program de vizită. În momentul de față, decizia instanței este definitivă și irevocabilă, până la finalul procesului de divorț. Copiii îmi sunt încredințați, el nu are nici măcar 5 minute program de vizită. Cu toate acestea, pe 1 noiembrie 20021, soțul a evacuat locuința și a luat, în mod abuziv, copiii cu el…”, declară Vasilica Mihăilă.

„Pile” la Poliție, violență și abuz psihic

Vasilica Mihăilă își acuză soțul că i-ar întoarce pe copii împotriva ei, ba chiar i-ar învăța să vorbească urât cu dânsa, să o bată și să o respingă.

„Puteam să îmi văd copiii doar duminica, o oră, la Biserica Catolică, la slujba făcută pentru copii. Mergeam și mă uitam la ei ca la icoane. Când se termina slujba, ei se urcau în mașina tatălui și îmi arătau degetul din mijloc. Fiul de 11 ani, Tudor, mă bate cot la cot cu tatăl lui. Este strigător la cer! Este foarte greu să accept lucrul acesta… Copiii sunt învățați să nu stabilească contact vizual cu mine! Am avut o relație foarte bună, dar într-un an de zile nu numai că nu vor cu mine, mă urăsc, sunt agresivi, sunt speriați!”, povestește Vasilica Mihăilă.

Aceasta consideră că Eduard Lucian Mihăilă ar avea beneficii de la mai multe instituții publice, datorită funcției pe care o are ca lector universitar doctor în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, la departamentul “Instrumente de suflat – Percuție și Canto”.

Femeia s-a adresat la Direcția Generala de Asistență Socială si Protecție a Copilului (DGASPC) Iași, asociația „Justiția pentru minori”, Poliția Valea Lupului, 3 executori judecătorești, mediator, Poliția Municipiului Iași și chiar și la preotul catolic, duhovnicul familiei. Eduard Lucian Mihăilă ar fi refuzat să se prezinte la oricare dintre cele menționate. Vasilica Mihăilă are 5 certificate medico-legale care atestă faptul că a fost lovită. În legătură cu acest subiect, aceasta susține că preotul i-ar fi spus că el știe că ea se lovește singură. Vasilica Mihăilă ar fi încercat de 4 ori să obțină ordin de protecție, pentru ea și pentru cei 3 copii, împotriva soțului său, dar nu a primit niciun răspuns.

Otrăvită de soțul care și-a maltratat copiii

Femeia a mai povestit că soțul său, în perioada în care abia începuse procesul de divorț, i-ar fi pus în cafea Rispolept, un medicament puternic care se eliberează doar cu prescripție medicală.

Întrebat de soție de unde are acest medicament, soțul ar fi recunoscut că a făcut rost de la cineva de rețetă.

„Soțul mi-a propus să divorțăm la notar, să-i las copiii, firma și casa, că are el bani să îmi dea. Eu am refuzat să divorțăm în aceste condiții. Atunci a schimbat tactica. Zi de zi, timp de jumătate de an, îmi administra, fără știrea mea, un medicament sub formă lichidă. Acest medicament este pentru persoanele care suferă de afecțiuni psihotice și este eliberat doar de medicul specialist. Mi-a băgat pe gât acel medicament, timp de 6 luni. M-a lăsat să merg cu motocicleta… Să conduc… În condițiile în care eram cu copiii în mașină. Nu a luat în calcul că nu ai voie să conduci sub influența unui tratament pentru afecțiuni psihoactive. I-am găsit flaconul de medicamente în cutia de la trompetă. El a și recunoscut, a spus că în acea perioadă a fost cel mai fericit. Că, în sfârșit, putea să mă controleze…”, a spus Vasilica Mihăilă.

Cu toate că Vasilica a adus mai multe probe în instanță, prin care să dovedească comportamentul agresiv al soțului său, copiii se află, în continuare, la tată.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu Eduard Lucian Mihăilă, dar acesta nu a putut fi contactat.

Divorțul celor doi soți este dezbătut în instanță de mai bine de 1 an și continuă și acum. Vasilica Mihăilă nu își poate vedea copiii, cu toate că are acest drept, în urma unei decizii judecătorești.

Comentarii
  • Salarizare Runos

    Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    ,.,.Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea

  • pacat de copii

  • Nu cumva e fina lui Ovidiu Pricope, consilierul judetean PNL?

  • Daca mergea la Felecanu, o invata el cum sa scape de sot si sa ramana cu copiii si cu casa. E priceput coloratul in falsuri si sa abureasca femei instabile.

  • Probabil el e un narcisist de tip malign.

  • Fals! Am urmarit din intamplare o emisiune tv unde apare aceasta presupusa victima. Femeia are probleme grave de comportament. Minte cum respira. Manipuleaza. Totul pentru spectacol. Ii place enorm de mult sa fie in centrul atentiei. Nu conteaza familia, ea vrea doar atentie si sa fie compatimita.

  • Te duci si vezi copiii la scoala si nu ai putut sa ii iei acasa de un an de zile? ii duce ta’su la scoala cu bodyguard si nu te poti apropia? miroase a scandalageoaica ieftina. Face mult zgomot doar ca sa-l tarasca pe don’ profesor nitel.

  • Domnule psiholog la CÂta meserie stii e clar ca ai luat diploma pe blat , sa ma cac pe tine SI ochii tai sa ai parte din partea nevestei ,ce a patit femeia respectiva

  • Padre iti miroase gura a wc ,inghite SI tine in tine

  • Daca era fina cuiva se rezolvat in soapta

  • Politia ce face ? doarme prin sectii ??! ,Nu se mai autosesizeaza ca pe Facebook?!?!!

  • E NEBUNA! ATENTIE!!

    Ce interesant e sa vezi filmarea! Un adevarat psihopat care se victimizeaza. Am avut ocazia sa prind un episod cu aceasta duduie in timp ce era internata la spitalul de copii. Foarte recalcitranta si facea scandal peste tot, se lua de asistente aiurea.. Nici nu vreau sa stiu prin ce trece saracul barbat.

  • Toată lumea care o cunoaște știe că are o problemă .Doar justiția va trebui să țină cont de binele acestor copii.Ea nu spune prin ce mojicii a ajuns în această situație.Minte ,manipulează,fabrică dosare mincinoase ,nu are preocupări ca toate mamele,Justiția nu se face la mahala!

  • Așa este!

  • Sorina Ionascu

    Vasea este prietena mea din copilarie, este un om bun si frumos, cu inima mare, este o mama minunata. Nici nu trebuie sa o cunosti de mult timp ca sa iti dai seama ca vorbeste din suflet si ca isi iubeste copiii. Te poti uita doar la filmuletele de la sfarsitul acestei inregistrari in care se simte dragostea pentru copiii ei, grija pentru fetita ei care nu ar trebui sa stea nesupravegheata, mai ales seara tarziu. Poti vedea bucuria pe chipul lui Sabinut atunci cand vorbeste cu mama, iar asta spune multe, deoarece copiii simt cand iubiti.
    Cum poate un tata sa vorbeasca in asa mod cu cineva, nu mai zic ca este vorba de mama copiilor, cum poate sa vorbeasca asa de fata cu copiii? Ce exemplu le da in viata? Ce fel de educatie? Cum poate sa isi invete propriii copii – ca asta face el prin puterea exemplului, sa se comporte asa cu cineva si sa urasca?
    Citesc mai sus comentariile unor persoane anonime (nu inteleg de ce s-ar ascunde sub anonimat daca tot isi spun parerea). Am vizionat si eu emisiunea tv inregistrata, Vasea e la fel de sincera cum a fost intotdeauna, chiar am invidiat-o dintotdeauna pentru modul sincer si direct de a spune lucrurile.
    Nimeni nu merita astfel de tratament din partea nimanui. O mama are dreptul de a sta langa copiii ei, asa cum si copiii au nevoie de mama.
    Vasea, te imbratisez tare si sunt alaturi de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *