Prima pagină » Actualitate » Drama prin care trece un marinar care stă izolat pe o navă de 4 ani! Nu are curent şi înoată la țărm pentru a cumpăra mâncare – FOTO, VIDEO

Drama prin care trece un marinar care stă izolat pe o navă de 4 ani! Nu are curent şi înoată la țărm pentru a cumpăra mâncare – FOTO, VIDEO

08 apr. 2021, 09:59,
George Cristian în Actualitate

Un ofiţer al navei MV Aman trăieşte o dramă pe care mulţi nu o cred posibilă. Acesta trăieşte, singur, la bordul unei nave. În urmă cu 4 ani lui Mohammed Aisha i s-a confiscat paşaportul şi a semnat un act prin care a fost denumit paznic legal.

Marinarul susţine că nu a ştiut ce semnează şi că acum, de 4 ani, trebuie să înoate la ţărm odată la 2-3 zile pentru a cumpăra mâncare şi pentru a-și încărca telefonul mobil. Nava nu are curent electric iar noaptea este întuneric beznă.

Povestea lui Mohammed Aisha, marinarul care trăieşte izolat de 4 ani pe o navă

Mohammed Aisha este un ofiţer al navei MV Aman şi se află la bordul navei din 2017 când propietarul acesteia a abandonat-o în urma unei decizii personale. Totuşi, tribunalul din Egipt i-a confiscat paşaportul şi a fost numit paznic legal. Totuşi, marinarul susţine că nu a ştiut ce semnează şi acum este obligat să stea pe nava care nu are curent electric și pe care și-au făcut apariţia insecte, şoareci dar şi gândaci. Apelul de disperare a fost făcut de acesta şi a fost văzut de jurnaliştii BBC care au stat de vorbă cu bărbatul:

„Sunt ofițer al navei MV AmAn. Sunt la bordul navei din mai 2017. Trebuie să înot până la țărm odată la 2-3 zile ca să-mi încarc telefonul și să-mi cumpăr apă și mâncare. Vă rog să mă ajutați”, este mesajul lui Mohammed Aisha.

Navei i-a expirat certificatele şi echipamentele de securitate

Nava a fost abandonată în momentul în care acesteia i-au expirat certificatele şi echipamentele de securitate. Din această perspectivă, nava a fost reţinută în 2017 şi ulterior a fost abandonată. Doar că Tribunalul din Egipt l-a desemnat drept paznic legal al navei pe Mohammed Aisha care spune că nu a ştiut ce semnează.

Din 2017, marinarul trăieşte o adevărată dramă după ce nava nu are curent electric, iar resursele sunt limitate. După o perioadă, acesta a rămas fără mâncare şi de atunci este nevoie să înoate până la țărm pentru a-ți procura apă, mâncare și pentru a-și încărca telefonul. Marinarul a spus reporterilor de la BBC faptul că are impresia că stă într-o închisoare de metal şi că au apărut, de mult timp, şoareci, insecte, muște etc. Noaptea, din cauza faptului că nu există curent electric, totul este o beznă infinită:

„E ca și cum ai sta singur într-o închisoare timp de 4 ani”, a spus el pentru BBC într-un apel video.

„E plin de rozătoare, uneori sunt multe insecte – muște, țânțar. Nu vezi nimic, nu auzi nimic”, spune Mohammed Aisha

Mama acestuia a murit în urmă cu 2 ani

Marinarului îi lipseşte cel mai mult familia, iar din cauza faptului că este obligat să stea pe navă, nu a putu să îşi vadă mama care a murit în urmă cu doi ani:

„Mi-am pierdut mama acum doi ani, nu o să mă mai vadă niciodată din cauza acestei nave blestemate. Nu vreau decât să merg acasă, la familia mea”, spune el.

E o situație nedreaptă, nimeni nu poate accepta așa ceva. Mohammed a fost uitat la bord? Proprietarul a abandonat nava, asta a fost decizia lui. Tribunalul din Egipt l-a numit pe Mohammed paznic legal. E singur la bord, fără apă și fără electricitate”, spune Mohamed Arrachedi, reprezentant al Federației internaționale a angajaților din transporturi.

Cel care deţine nava spune că a încercat să fie de ajutor

Contactat de BBC, proprietarul navei le-a spus jurnaliştilor că a încercat să îl ajute pe Mohammed dar că nu a găsit pe nimeni care să îi ia locul de paznic legal al navei:

„Nu pot forța un judecător să renunțe la decizia de a numi un paznic legal. Și nu am găsit pe nimeni de pe planeta asta care să-l înlocuiască, deși am încercat”, a spus un reprezentant al companiei Tylos Shipping and Marine Services.

„Cred că după ce a semnat ordinul, e pe cont propriu”, a adăugat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 ianuarie 2025
07 ianuarie 2025