Familia Cioacă, din satul Roșu, comuna ieșeană Răducăneni, trăiește o dramă chiar de sărbători. Mama și cei patru copii sunt dați afară din casa în care au stat mai bine de 15 ani. Deși condițiile în care trăiesc sunt greu de imaginat, pe ei îi bucură faptul că au un acoperiș deasupra capului, însă acest lucru nu se va mai întâmpla mult timp.
Drama familiei Cioacă, din Iași, care va ajunge pe străzi
Nuța Cioacă are 41 de ani, iar alături de cei patru copii ai ei, Adrian, în vârstă de 18 ani, Alexandru, 16 ani, Ionela, 14 ani, și Denisa, în vârstă de 10 ani, este nevoită să plece din casa în care a locuit mai bine de 15 ani.
Deși trăiesc într-o casă din lut, care stă să se dărâme pe ei, îi bucură faptul că au un acoperiș deasupra capului. Femeia merge aproape zilnic într-o pădure din apropiere pentru a căra lemne pentru sobă, iar soțul, care ar trebui să le fie alături de ei, nu a mai trecut pe acasă de zile bune.
„Am patru copii și noi locuim într-o casă care nu are nici măcar curent electric. Nu avem lemne pentru sobă, stăm într-o cameră, iar soțul meu nu ne ajută în niciun fel. El pleacă des de acasă prin sat și nici la muncă nu merge. Eu merg cu ziua, fac chiar și munca unui bărbat, merg la cărat lemne, fac căsuțe pentru câini și mai sunt chemată la curățenie”, declară Nuța Cioacă.
Casa în care locuiesc este a unei rude, însă recent a fost vândută, iar termenul de evacuare este de doar două săptămâni. Disperarea mamei este mare, nu are posibilități financiare și, dacă nu găsesc un loc unde să se adăpostească, ea și cele patru suflete vor ajunge pe străzi.
„Casa în care locuim este a unei rude de-a soțului, iar recent m-a sunat să evacuez casa pentru că el a vândut-o cuiva și în două săptămâni o să vină aici. Nu știu unde o să mergem, o să ajungem pe drumuri acum, în plină iarnă”, spune Nuța Cioacă.
Polițiștii de frontieră din Răducăneni i-au ajutat cu alimente în pragul sărbătorilor
Polițiștii de frontieră din Răducăneni au găsit casa în care locuiește familia Cioacă în urmă cu câțiva ani, însă aceștia credeau că este părăsită. De atunci, an de an, în perioada Crăciunului se mobilizează, fac pachete cu haine, alimente și jucării pe care să le doneze.
„Anul trecut și anul acesta am fost ajutați de Crăciun către niște polițiști de frontieră de la Răducăneni. Le-a adus copiilor haine, dulciuri și alimente. Sunt singurii care ne-au dat o mână de ajutor pentru a simți și copiii mei sărbătorile de iarnă”, mai spune Nuța Cioacă.
Pornind de la drama familiei Cioacă, din Iași, cotidianul BZI inițiază o campanie umanitară, astfel că persoanele care doresc să ajute o pot face contactând redacția.
Protectia Copilului cum ajuta acesti copii sa scape de conditiile astea?
Puturoși! Stau de mulți ani intr- o cass pe care nu au ingrijit- o deloc! La țarâ, doar puturoșii lasă casa să cadă pe ei!
Femeile lipeau casa si o varuiau vara. Acum generatia asta de femei nu mai lipesc cu lut casele le lasa sa se darime in speranta ca cineva le va face casa noua. Halal generatie de lenesi care asteapta numai ajutoare. Primesc haine le poarta cind se murdaresc nu le spala le pun pe foc si asteapta altele noi.
De ce stergeti comentariile obiective exprimate in limitele bunului simt la adresa unor astfel de specimene parazit ? (nu ma refer la copii mici ) , un baiat are 18 si unul 16 , casa li se darima in cap ?
eu baiet de oras la 14 ani cu scoala la zi, in timpul liber ori in vacante de iarna reparam lazi CLF in Pacurari , primavara sapam gradini de la casele de prin cartier Nicolina , ma duceam la serele Dancu si la sapat la ferma Miroslava , vara , toamna cacalau de lucru pe la fermele din jur pina la ultimul cules , copil de oras fiind aveam banul meu si dadeam si bani in casa , la bloc !
Protectia Copilului, iesiti din birouri si vedeti cum traiesc copiii aia. Cei de laAsistentza sociala de la Primarie faceti treaba din birou? Marsh la munca , puturoaselor