Prima pagină » Cancan » Drama lui Laraine McHendrie Decarie, fostă campioană la înot

Drama lui Laraine McHendrie Decarie, fostă campioană la înot

01 mart. 2021, 09:21,
BZI.ro, în Cancan

Laraine McHendrie Decarie, fostă campioană la înot, trăiește o adevărată dramă. Aceasta trăiește pe străzi de patru ani deoarece “nu își poate accesa pensia”. Situația în care se află este datorată schimbărilor pensiilor din țara pe care a reprezentat-o la diferite competiții în 1980.

Laraine doarme în prezent într-un cimitir din Londra.

Drama lui Laraine McHendrie Decarie

Ajunsă la 64 de ani, fosta campioană, își duce traiul pe o bucată de carton în afara unei biserici din Londra, după ce și-a pierdut toate finanțele. Laraine McHendrie Decarie a început să muncească la vârsta de 14 ani, potrivit declarațiilor oferite de aceasta. A urmat studiile Universității McGill din Montreal. În anii 80’ a întâlnit gloria când a mers la concursurile internaţionale atât sub drapelul Marii Britanii, cât şi sub cel al Canadei.

La începutul anilor 90’ s-a retras din lumea sportului și a început să călătorească. A lucrat în diferite ţări ca bonă sau ca asistentă socială și, în tot acest timp, a cotizat la două sisteme de pensii din Marea Britanie. Acum mai bine de 30 de ani, când s-a întors în Marea Britanie, a început să se confrunte cu sărăcia, iar în urmă cu patru ani a ajuns pe străzi.

“Din păcate, mi-am pierdut toţi banii. Am ajuns în situaţa asta, de fapt, din cauza schimbărilor din sistem, a furtului, a fraudelor şi a diferitor lucruri de genul acesta. Am cotizat la sistemul de pensie probabil de la vârsta de 14 ani, când încă eram la şcoală, pentru că am început să lucrez de la 11 ani. Dar acum au schimbat vârsta de pensioare şi acum este de 66 de ani. Aşa că cele două pensii pentru care am plătit au fost decalate, acum nu sunt eligibilă. Este o lume complet diferită acum, în care am aşteptat cu nerăbdarea pensia pentru care am plătit, dar sistemul mi-a luat-o”, a declarat Laraine McHendrie Decarie pentru publicația Mirror.

Fosta sportivă mai are de așteptat doi ani că să primească pensie

Drama lui Laraine McHendrie Decarie ar mai putea dura cel puțin doi ani de zile.

“În ultimii 4 ani, nu am avut absolut niciun ban. Am fost norocoasă că am participat la mai multe acțiuni de voluntariat și prin intermediul lor aveam acces la mâncare”, a mai spus Laraine McHendrie Decarie, potrivit sursei citate mai sus.

ONG-urile s-au implicate în acest caz și au vrut să o ajute să primească o locuinţă socială, dar n-a îndeplinit criteriile, pentru nu suferă de boli mintale şi nici nu are în întreţinere minori sub 16 ani.

“Rareori se plânge de ceva. Nu bea, nu consumă niciun fel de substanțe. Nu înjură, se roagă mult. Probabil asta a ținut-o în viață. Dar o femeie de vârsta ei nu mai poate trăi pe străzi. Din păcate, țara ei a uitat-o. Nu e un caz singular”, a afirmat Vicki McGarrigle, care implicată într-un ONG care ajută oamenii străzii din Londra.

În aceeași situație se află și fostul fotomodel Loni Willison care a ajuns să trăiască pe străzi după ce a fost căsătorită cu Jeremy Jackson, starul din serialul „Baywatch”. Cei doi au divorțat în anul 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *