Prima pagină » Titlurile zilei » Dramă într-o familie bună din Iași! Un contabil, ridicat de Poliție din casă, după ce și-ar fi ucis soția, fostă învățătoare! Crima care a șocat o întreagă comunitate!
Dramă într-o familie bună din Iași! Un contabil, ridicat de Poliție din casă, după ce și-ar fi ucis soția, fostă învățătoare! Crima care a șocat o întreagă comunitate!

Dramă într-o familie bună din Iași! Un contabil, ridicat de Poliție din casă, după ce și-ar fi ucis soția, fostă învățătoare! Crima care a șocat o întreagă comunitate!

06 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Focuri, este suspectat că și-a omorât consoarta chiar în noaptea de Revelion. Individul a fost luat de polițiști și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași. El urmează a fi expertizat psihiatric, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei

Tragedie într-o familie bună din comuna Focuri, județul Iași! Un bărbat pe nume Mihai Petercă și-ar fi ucis în bătaie soția chiar la trecerea dintre ani.
Oamenii legii au precizat că individul în vârstă de 59 de ani, care este contabil la Liceul Tehnologic din localitate, a fost ridicat la scurt timp de la teribilul incident și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași. Este vorba de o familie foarte apreciată în comunitate, cu o imagine foarte bună și care era percepută doar în cuvinte de laudă și apreciere de către membrii comunității. Vestea a luat prin surprindere pe toată lumea. Întreaga comunitate este îngrozită. Foștii colegi ai victimei nici nu mai pot vorbi de durere. De asemenea, rudele fostei învățătoare au primit vestea cu lacrimi în ochi și privesc acest eveniment ca un coșmar care nu poate fi real.

„S-a dispus transportarea suspectului la Institutul de Psihiatrie „Socola”, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. Scopul este de a se stabili dacă suspectul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. După efectuarea expertizei respective, se vor dispune măsurile legale care se impun”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Surse judiciare au afirmat că bărbatul ar mai fi avut internări la unitatea medicală ieșeană, din cauza unor afecțiuni.

Noul An a venit cu o crimă în familie!

Anchetatorii au mai susținut că individul și victima, cu aproximativ patru ani mai tânără decât acesta, erau căsătoriți de mai mulți ani. Între cei doi ar mai fi existat conflicte de-a lungul timpului, dar niciunul atât de grav.

Conform oamenilor legii, în noaptea de Revelion, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, între suspect și victimă s-a iscat o nouă dispută verbală. De la conflictul verbal și până la corecții fizice nu a mai durat mult timp.

Astfel, spun anchetatorii, individul de 59 de ani a început să-și ia nevasta la pumni și picioare. Oamenii legii au mai susținut că individul nu s-a potolit până când nu a constatat că soția nu mai mișca. La scurt timp de la producerea incidentului, autoritățile au fost alertate prin intermediul unui telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat un echipaj medical și unul de Poliție. Medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul victimei.

Cadavrul femeii, care a lucrat la unitatea de învățământ din comuna Focuri pe un post de cadru didactic, a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) din Iași, pentru efectuarea necropsiei.

În același timp, suspectul a fost ridicat de polițiști și dus la „Socola”. În eventualitatea în care Peterca va fi găsit cu discernământ, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași vor propune arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`