Prima pagină » Titlurile zilei » Dramă enormă într-o familie din Iași! Fiul s-a întors din Germania să-și îngroape tatăl! Bărbatul de 42 de ani și-a găsit sfârșitul, căzând secerat chiar lângă mormântul părintelui! (Exclusiv)

Dramă enormă într-o familie din Iași! Fiul s-a întors din Germania să-și îngroape tatăl! Bărbatul de 42 de ani și-a găsit sfârșitul, căzând secerat chiar lângă mormântul părintelui! (Exclusiv)

11 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

O familie din județul Iași trece printr-o dublă dramă! După moartea unui bărbat de 68 de ani, din comuna ieșeană Șcheia, fiul acestuia, de 42 de ani, a revenit acasă, pentru a-l conduce pe ultimul drum. Numai că, în momentul în care a mers în cimitir, pentru a-i pregăti mormântul tatălui său, ieșeanul a căzut secerat. Medicii ieșeni, chemați la fața locului, nu au mai putut face nimic. Acum, în loc de o înmormântare, familia a fost nevoită să facă două. Polițiștii ieșeni au întocmit două dosare de cercetare penală pentru ucidere din culpă (moarte suspectă)

O tragedie de proporții a lovit din plin o familie din județul Iași! Un bărbat de 68 de ani și-a pierdut viața zilele trecute. Chemat să-și conducă tatăl pe ultimul drum, fiul acestuia, în vârstă de 42 de ani, și-a găsit sfârșitul chiar în timp ce era în cimitir, pregătindu-i mormântul părintelui său.
Întreaga dramă a pornit pe 8 februarie 2021. În jurul orei 10:00, o femeie din comuna ieșeană Șcheia suna la 112. Femeia a reclamat faptul că soțului ei, Dumitru S. (68 de ani) i s-a făcut rău cu o zi înainte și că decedase.

„Pe 7 februarie 2021, l-am lăsat pe soțul meu în dormitorul din casă. Acestuia i s-a făcut rău. Eu am ieșit din casă și, când m-am întors, am văzut că soțul meu nu mai respira”, le-a povestit femeia, cu lacrimi în ochi, polițiștilor ieșeni.

Fiul revenise din Germania, pentru a-și înmormânta propriul tată

La fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Din nefericire, doctorii nu au mai putut face nimic pentru Dumitru S., decât să constate decesul acestuia. Ulterior, cadavrul bărbatului în vârstă de 68 de ani a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea necropsiei.
Între timp, mama și-a anunțat fiul, Benoni S., în vârstă de 42 de ani, despre faptul că tatăl său s-a stins din viață. Bărbatul a lăsat locul de muncă din Germania, și-a luat liber și a venit de urgență la casa părintească din comuna ieșeană Șcheia.

A mers la cimitir pentru a pregăti mormântul tatălui, dar a căzut secerat

Odată ajuns acasă, Benoni S. a încercat să își ajute mama și familia. Acesta a mers peste tot pentru a-i pregăti înmormântarea propriului tată. Pe data de 9 februarie 2021, în jurul orei 15:30, ieșeanul a mers în cimitirul din localitate, pentru a vedea cum decurg lucrările pentru pregătirea mormântului părintelui său.

„Pe data de 9 februarie 2021, în jurul orei 16:00, am fost sesizați printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 despre faptul că un bărbat ar fi decedat în cimitirul din comuna Șcheia. A fost solicitată la fața locului prezența unui echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. Și în acest caz a fost constatat decesul persoanei respective. În ambele cazuri a fost dispusă efectuarea unei necropsii, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor ce au dus la cele două decese”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Oamenii legii au întocmit dosare de cercetare penală pentru ucidere din culpă (moarte suspectă).

Primarul din Șcheia: „I-ar fi zis un muncitor că se văd bocănceii surorii sale moartă de mică…”

Contactat telefonic de reporterii cotidianului BZI, primarul comunei Șcheia a declarat ieri că a auzit despre incidentul nefericit.

„Știu despre incident, știe toată lumea… Am înțeles că fiul a mers să vadă ce fac oamenii care săpau mormântul tatălui său. El a avut o soră și un frate care au murit de mici, la câteva luni. Din câte am auzit, unul dintre cei care săpau la mormânt i-ar fi zis lui Benoni:

„Uite, măi, bocănceii surorii tale și ai lui frate-tu!” De fapt, când a săpat, a dat de osemintele rudelor sale. În acel moment, deodată i-a venit rău, i-ar fi bușit sângele pe nas și a căzut la pământ”, a declarat ieri primarul comunei Șcheia, Dănuț Ababei.

Acesta a adăugat că Benoni S. mai are un frate geamăn.

„Ei sunt cam supraponderali, așa… Sunt doi frați gemeni. Erau de aceeași statură. Îi și confundam, că nu știam care e unul, care e celălalt. Fratele geamăn a fost mai devreme pe aici, pentru certificatele de deces. În orice caz, este o tragedie enormă pentru familie, vă dați seama! Să vii să-ți înmormântezi tatăl și să cazi lângă mormântul lui… Eu nu am auzit de cazuri de acest gen, atât de ciudate! Toată lumea a rămas surprinsă… Cei care săpau au sunat la Ambulanță, au venit de acolo, s-a încercat să i se facă masaj cardiac, dar fără vreun rezultat”, a încheiat primarul din comuna ieșeană Șcheia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *