Prima pagină » Titlurile zilei » Drama din spatele morții micuței de 4 luni din Iași! Medicii legiști au găsit cauza decesului. Nu se ia în calcul varianta inițială, frații copilei rămân lângă părinți

Drama din spatele morții micuței de 4 luni din Iași! Medicii legiști au găsit cauza decesului. Nu se ia în calcul varianta inițială, frații copilei rămân lângă părinți

25 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

Răsturnare de situație în cazul Georgianei, fetița de 4 luni găsită moartă în pat, lângă părinți. După primele evaluări ale medicilor legiști, a rezultat că nou-născutul a decedat după ce s-ar fi înecat cu o substanță mucoasă vâscoasă, deoarece era răcită. Testele de laborator vor arăta cauza exactă care a dus la moartea celei mici

La două zile de la tragicul incident în care o fetiță de doar 4 luni a fost găsită moartă în pat, chiar între cei doi părinți, au apărut primele cauze care i-au adus sfârșitul bebelușului. Medicii legiști de la Institutul de Medicină Legală Iași au stabilit în urma expertizelor, că Georgiana s-a înecat în somn cu o substanță mucoasă vâscoasă, flegmă, aceasta fiind răcită. Se vor face în continuare teste de laborator, rezultatul acestora vor indica concret cauza care a dus la decesul celei mici.

„Copiii nu sunt abuzați și s-au întors acasă”

După moartea subită a Georgianei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași a demarat o anchetă. Toți ceilalți patru frați ai fetei au fost supuși unor testări psihologice. În urma acestor evaluări, specialiștii au hotărât că minorii nu au fost abuzați și nu sunt în pericol în preajma părinților. După evaluare, copiii s-au întors acasă, în satul Hălcești, comuna Șipote, județul Iași. Asistentul social din comună a precizat că familia Bostan se afla în atenția autorităților încă din 2019, din cauza condițiilor de trai, însă niciodată nu s-a pus problema că minorii ar fi abuzați de părinți. Principalul lor venit este alocația copiilor și alocația de susținere. Tatăl copiilor, Cătălin Bostan, are 33 de ani, iar mama, Mihaela Daniliuc, are vârsta de 28 de ani. Cei doi trăiesc în relație de concubinaj, dar toți copiii sunt recunoscuți de tată și nu provin din alte relații.

„Joi, 23 septembrie 2021, ceilalți minori ai familiei Bostan au stat de vorbă cu un psiholog, care i-a evaluat. Acesta a stabilit că minorii cu vârste cuprinse între 3, 8, 9 și 10 ani nu au fost abuzați și nu sunt în pericol, ci chiar au o relație foarte bună cu părinții și sunt foarte atașați de ei. În urma evaluărilor, cei patru copii s-au întors la familie, dar rămân sub supravegherea noastră. Pentru că vine iarna, se vor muta la o altă casă, la o rudă, pentru a avea condiții mai bune”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Reporterii „BZI” au prezentat în edițiile trecute cazul Sofiei, fetița de 2 ani din Iași, care a murit în condiții suspecte.

Mama și-a găsit copilul de 4 luni fără suflare în pat

Amintim că miercuri, 22 septembrie 2021, un bărbat din satul Hălceni, comuna Șipote, județul Iași a sunat disperat la numărul unic de urgență 112, anunțând că bebelușul lui de 4 luni nu mai respiră. Mihaela Daniliuc, mama copilului a fost cea care dimineață, în jurul orei 06:00, când s-a trezit pentru a-i pregăti pe ceilalți copii de școală, a observat că fetița era rece și nu respira. Fetița dormea în pat, între cei doi părinți. Mihaela l-a trezit și pe Cătălin Bostan, tatăl fetei, iar când a văzut că cea mică nu dă niciun semn de viață, a sunat la ambulanță.

Medicii și polițiștii au ajuns de urgență la casa micuței. Timp de 40 – 45 de minute au fost aplicate manevre de resuscitare, însă totul a fost în zadar, medicii au declarat decesul. La scurt timp, la fața locului au ajuns și medicii criminaliști. Trupul copilei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Din primele informații, vecinii îi acuzau pe cei doi părinți de neglijență și au precizat că ar fi consumat alcool și au adormit fără să le mai pese de copil sau că ar fi sufocat-o în somn. Aceștia povesteau că Mihaela și Cătălin sunt cunoscuți ca fiind consumatori de alcool. În urma tragicului incident, polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar în urma necropsiei efectuate de medicii legiști se va stabili cauza exactă a decesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *