Prima pagină » Titlurile zilei » Drama din spatele copilei pe care au căutat-o până și în gaură de șarpe toate autoritățile din Iași! A fugit de mai multe ori de acasă să scape de abuzurile tatălui vitreg? Detalii șocante scoase la iveală după ce un psiholog a vorbit cu micuța

Drama din spatele copilei pe care au căutat-o până și în gaură de șarpe toate autoritățile din Iași! A fugit de mai multe ori de acasă să scape de abuzurile tatălui vitreg? Detalii șocante scoase la iveală după ce un psiholog a vorbit cu micuța

01 iul. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Copila de 8 ani care a dispărut de acasă pentru a doua oară ar fi fost abuzată sexual de concubinul mamei! Autoritățile ieșene spun că, de fapt, Claudia T., din satul Piscul Rusului, comuna Dagâța, județul Iași, ar fi fugit de acasă din cauza unor abuzuri ale bărbatului care trebuia să îi țină loc de tată. Minora le-a povestit psihologilor că bărbatul ar fi pozat-o goală în timp ce făcea baie și că ar fi atins-o în zonele intime. De teamă, copila a plecat de la domiciliu și a dormit o noapte în pădure

Claudia T., minora de 8 ani din comuna Dagâța care a fugit de acasă pe 28 iunie 2021, ar fi fost abuzată sexual. Fata nu ar mai fi suportat numeroasele abuzuri din partea celui care ar fi trebuit să îi țină loc de tată și a fugit de acasă. Timp de aproximativ 24 de ore, nu a știut nimeni nimic de ea. Fata nu se află la primul gest de acest fel. În urmă cu aproximativ doi ani, fata a mai fugit de acasă, iar motivul ar fi fost același. După ce a fost găsită în pădurea din apropierea casei, minora a fost dusă la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, unde a fost supusă unor investigații psihologice.

„Copilul a ajuns la noi pe 29 iunie 2021, imediat după ce a fost găsită în pădure. Minora în vârstă de 8 ani a fost supusă unor investigații psihologice. După mai multe investigații ale specialiștilor, rezultatul a fost că aceasta a fost molestată sexual. Minora a susținut că actualul concubin al mamei o poza goală în timp ce făcea baie și o atingea în locurile intime. Aceasta are trei frați acasă (frați vitregi, cu vârste de 6 luni, 4 ani și 6 ani). În mod oficial, mama fetei are domiciliul în județul Neamț și a mai avut trei concubini. Cu fiecare dintre cei trei a făcut câte un copil! Fata va rămâne în grija noastră momentan”, a declarat ieri Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Copila a petrecut o noapte singură în pădure

Amintim că, pe 28 iunie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați printr-un apel la numărul unic de urgență 112 că o minoră de 8 ani, din satul Piscul Rusului, comuna Dagâța, a dispărut de acasă și nu a revenit. La căutările efectuate în cursul zilelor de 28 și 29 iunie 2021 au participat aproximativ 70 de persoane, polițiștii ieșeni beneficiind de sprijinul colegilor din Neamț, al jandarmilor, pompierilor, voluntarilor, precum și al membrilor unor asociații care au participat cu autovehicule adaptate pentru căutări în zone împădurite și accidentate. În cadrul operațiunii a fost folosit un câine de urmă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și un câine de căutare în medii naturale de la IPJ Neamț. Pe 29 iunie 2021, Claudia T. a fost găsită, după ce a petrecut o noapte singură în pădure.

Un tată, acuzat că și-a agresat sexual fata de 6 ani

Reporterii „BZI” au prezenta recent cazul unui tată din Iași care plângea pentru că i-a fost luată fiica de 6 ani deoarece a fost acuzat de vecini că ar fi abuzat-o sexual. Ovidiu Căldare are 44 de ani și, în urmă cu un an, a rămas fără unul dintre copii. Ieșeanul are trei copii, adică doi baieți și o fată, cu care locuia în comuna Scânteia. În urma unei sesizări făcute de un vecin, fata de 6 ani a ajuns în grija asistenților maternali, după ce tatăl a fost acuzat de agresiune sexuală asupra minorei. Asistenta socială din localitate i-a luat pe cei mici și i-a dus la centrul DGASPC Iași, unde au fost supuși unor investigații psihologice.

În urma cercetărilor, specialiștii au hotărât că băieții se pot întoarce acasă, la tată, însă minora trebuie să rămână în grija unui asistent maternal. În cazul acesteia, în timpul evaluării a reieșit că fata ar fi fost agresată de către tată. Cei trei copii au fost părăsiți de mamă în urmă cu aproximativ doi ani și au rămas în grija tatălui, Ovidiu Căldare, care este mai tot timpul plecat la muncă. Acesta lucrează ca agent de pază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *