Prima pagină » Local » Dramă de proporții, într-o familie din Iași! Copil de 2 ani și 7 luni, mort după ce s-a electrocutat. Părinții, responsabili pentru întreaga tragedie
Dramă de proporții, într-o familie din Iași! Copil de 2 ani și 7 luni, mort după ce s-a electrocutat. Părinții, responsabili pentru întreaga tragedie

Dramă de proporții, într-o familie din Iași! Copil de 2 ani și 7 luni, mort după ce s-a electrocutat. Părinții, responsabili pentru întreaga tragedie

08 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi ieșeni, soț și soție, au fost pedepsiți de către magistrați, după moartea copilului lor. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași i-au condamnat definitiv la câte 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă, pe Ciprian și Elena Stan-Nichițel. Cei doi au fost pedepsiți după o improvizație făcută la rețeaua de furnizare a energiei electrice

O dramă imensă a avut loc recent într-o familie din județul Iași! Un copil de 2 ani și 7 luni a murit după ce s-a electrocutat. Părinții au fost considerați responsabili pentru întreaga tragedie. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași i-au condamnat definitiv la câte 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă, pe Ciprian și Elena Stan-Nichițel.
Cei doi au fost pedepsiți după o improvizație făcută la rețeaua de furnizare a energiei electrice. Inițial, cei doi soți au fost condamnați de Judecătoria Iași, dar sentința a fost contestată.

Soții Ciprian și Elena Stan-Nichițel, acuzați după decesul copilului

Procesul soților Ciprian și Elena Stan-Nichițel a început pe data de 25 iunie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe cei doi sub acuzația de ucidere din culpă. Drama celor doi ieșeni a avut loc în urmă cu mai bine de 7 ani. Așadar, anul trecut, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în fața instanței a lui Ciprian Stan-Nichițel (40 de ani), precum și a Elenei Stan-Nichițel (41 de ani).

Anchetatorii ieșeni au susținut că, în luna iulie 2013, Ciprian Stan-Nichițel s-ar fi racordat la instalația electrică a unui vecin, cu un cablu improvizat, după ce ar fi cerut acordul familiei respective. Scopul acestei racordări era acela de a da o petrecere. Conform oamenilor legii, cablul respectiv a fost suspendat pe câțiva pari din lemn. Numai că, la începutul lunii iulie, în localitatea respectivă a avut loc o furtună, care a dărâmat parii respectivi, cablul ajungând pe pământ, în curtea casei familiei Stan-Nichițel.

„Pe 7 iulie 2013, un minor în vârstă de 2 ani și 7 luni, cel mai mic copil al familiei, dintre cei 6, a decedat prin electrocutare”, au afirmat procurorii ieșeni.

Potrivit acestora, copilul rămăsese nesupravegheat în curtea casei. Mama copilului a auzit strigătele fraților victimei, a ieșit din casa construită din furci de lemn cu vălătuci de lut, după care a mers de urgență la vecini, pentru a deconecta instalația de energie electrică.

Micuțul de 2 ani și 7 luni nu a mai putut fi salvat

La scurt timp, la fața locului a fost chemat un echipaj medical, care a încercat resuscitarea micuțului. Însă, la final, medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul. Trupul neînsuflețit al mezinului familiei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, pentru efectuarea unei necropsii.

Totodată, oamenii legii au declanșat o anchetă, pentru a stabili cu exactitate cum s-a ajuns la această dramă de nedescris. Ulterior, cei doi soți ieșeni au fost chemați la audieri de către oamenii legii. În 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a soților Ciprian și Elena Stan-Nichițel, sub acuzația de ucidere din culpă. Mai exact, oamenii legii au considerat că tatăl a greșit când a făcut improvizația la instalația electrică, iar mama victimei a greșit pentru că nu a avut grijă ca micuțul să fie ferit de orice pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`